Daklekkage

 

Daklekkage

Met spoed inzicht in de oplossing voor jouw dak lekkage

Heb je een lek in je dak ontdekt? Dan wil je dit waarschijnlijk zo snel mogelijk laten repareren. Bij VIP Dakservice voeren we met spoed een gratis dakinspectie uit, zodat jij direct weet waar je aan toe bent. We geven je dan ook gelijk inzicht in de kosten, waarmee jij de verzekering alvast kunt inlichten. Wij zorgen er dan op de achtergrond voor dat het probleem spoedig wordt opgelost en dat je daklekkage wordt verholpen.

MELD EEN LEKKAGEAFSPRAAK MAKEN

Wat is dak lekkage?

We spreken van een dak lekkage wanneer er zichtbaar schade ontstaat in je huis, aanbouw, overkapping of schuur, door een mankement in je dak(constructie).

Een lekkage aan het dak is te herkennen aan de leksporen op je plafond of vocht langs de muren. Om een daklekkage op te lossen, dient eerst onderzoek gedaan te worden naar de locatie ervan. Dit is vaak het meest ingewikkelde van een lekkage: water valt namelijk zelden recht naar beneden.

Als het mankement van het dak is opgespoord en we weten waar de lekkage zit, kan deze snel verholpen worden. Deze ‘snelheid’ is van groot belang: een lekkage aan je dak kan namelijk voor flink wat schade zorgen. Zorg daarom dat je je dak laat repareren wanneer je een lekkage vermoedt. Of nog beter: laat regelmatig een dakinspectie uitvoeren om lekkages zo veel mogelijk voor te zijn.

dakdekker-vip-dakservice-daklekkage

Wat zijn veelvoorkomende oorzaken van lekkages?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en zo begint een daklekkage vaak ook op een kleine plek. Er zijn veel verschillende oorzaken te bedenken voor een lekkage aan je dak:

Dak vervangen

1. Verschoven dakpan

Wat we vaak zien bij een dakinspectie, is dat een verschoven dakpan voor lekkages in huis zorgt. Ondanks dat dakpannen over het algemeen best tegen een stootje kunnen, kan het toch voorkomen dat er eens een pan verschuift door weersomstandigheden of andere invloeden van buitenaf. Hier kan dan lekkage ontstaan.

Loodslab

2. Gescheurde of loszittende loodslab

Wanneer er een scheur in het loodslab zit, of hij hecht niet goed aan één van de dakdelen, dan kan vocht via de loodslab de woning binnendringen. Een defecte loodslab is ook een veelvoorkomende oorzaak van lekkages.

Lekkage apsparen

3. Vuil dat waterdoorstroming blokkeert

Vuil zorgt ook vaak voor problemen in en rondom het dak. Een dakgoot waar veel vuil in zit, blokkeert de doorstroming en afvoer van het water, waardoor het water een andere mogelijkheid zoekt om weg te komen. Het kan dan naar binnen slaan en een lekkage in huis veroorzaken.

Naast deze drie veelvoorkomende oorzaken van daklekkages, zien we ook vaak lekkages bij oude nokvorsten en vocht- en condensproblemen. Lekkages kun je het beste vroegtijdig opsporen met een dakinspectie. Vermoed je dat je last hebt van een lekkage, neem dan contact op met VIP Dakservice. We komen dan met spoed een inspectie uitvoeren om te achterhalen waar de kern van het probleem zit.

Kosten van een daklekkage

Wanneer je een lekkage hebt via het dak, wil je deze natuurlijk het liefste zo snel mogelijk laten verhelpen. De kosten van een spoedreparatie variëren vaak tussen de 250 en 400 euro.

Reikt de oorzaak van de lekkage wat wijder en kan dit niet met een spoedreparatie worden opgelost? Dan is het tijd voor een renovatie van je dak. Voor een dakrenovatie is het moeilijk om uit de losse pols de kosten te benoemen, de kosten zijn namelijk afhankelijk van diverse factoren zoals oppervlakte, type dakbedekking en gewenste oplossing.

Wil je weten wat de kosten van een dakrenovatie zijn? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak. Een van onze dakdekkers komt dan bij je langs om te bepalen wat er nodig is. Je ontvangt dan na afloop een uitgebreide kostenindicatie van ons voor de renovatie van je dak.

Is een daklekkage verzekerd?

Heb je een lekkage aan het dak en heb je hierdoor schade aan/in je huis? Dan ben je hier in veel gevallen voor verzekerd. Een voorwaarde vanuit de verzekeraar is vaak wel dat je het dak goed onderhoudt.

Schade aan je woning, muren of een opbollende vloer wordt vaak gedekt door je opstalverzekering. Heeft de daklekkage voor schade gezorgd aan je inboedel, bijvoorbeeld aan spullen die op zolder zijn opgeslagen? Dan kun je deze schade vaak verhalen op je inboedelverzekering.

Wat er voor jou van toepassing is, is afhankelijk van de mate waarin je je dak onderhoudt en de manier waarop je verzekerd bent. Je kunt dit het beste controleren in de polis van je verzekeraar.

Vip-dakservice-daklekkage-verzekerd

Lekkage bij dakkapel

Ook bij lekkage in je dakkapel is het belangrijk om snel te handelen. De schade loopt al snel in de papieren en er komt een hoop werk bij kijken om alles weer netjes te maken. Merk je dat er een lekkage ontstaat bij je dakkapel, neem dan direct contact op voor een spoedreparatie.

Een van de veelvoorkomende problemen bij dakkapellen is een gescheurde loodslab. Deze zorgt ervoor dat vocht van buiten eenvoudig naar binnen komt. Dit zorgt voor lelijke lekkages. Door regelmatig een dakinspectie te laten uitvoeren, kun je zwakke plekken in het dak eerder opsporen. Zeker wanneer je een dakkapel hebt, is het aan te raden om regelmatig een check uit te voeren.

Werkwijze dak lekkage

Lekkage apsparen

1. Lekkage opsporen

We voeren een dakinspectie uit om de kern van de lekkage op te sporen. Met behulp van foto’s wordt de oorzaak van de lekkage vastgesteld. Bij een kleine lekkage doen we meteen een spoedreparatie om het probleem direct te verhelpen.

Offerte maken

2. Offerte

Naar aanleiding van de inspectie stellen we een offerte op voor de reparaties die nodig zijn om je dak te herstellen of repareren.

Inplannen opdracht

3. Inplannen opdracht

Naar aanleiding van de inspectie stellen we een offerte op voor de reparaties die nodig zijn om je dak te herstellen of repareren.

Dak reparatie

4. Dakreparatie

Het moment is daar: de dakdekker gaat het dak op om de reparatie uit te voeren en ervoor te zorgen dat jij er weer lekker droog bij zit.

Vip-dakservice-waarom-VIP-3
Vip-dakservice-waarom-VIP-2
Vip-dakservice-waarom-VIP-1

Waarom dakdekker VIP Dakservice voor daklekkages?

Dakdekker VIP Dakservice onderscheidt zich voor ervaring, expertise en service. We hebben duizenden daken aangelegd en gerenoveerd en nog veel meer lekkages verholpen. Bij dakdekker VIP Dakservice heb je daarnaast altijd te maken met één contactpersoon, voor de inspectie, maar ook voor het maken van een offerte en de uiteindelijke reparatie. We houden van korte lijntjes en helder contact, dus je hebt gewoon rechtstreeks contact met de specialist die jouw dak op gaat.

Voordelen van VIP Dakservice:

N

We streven ernaar om binnen 24 uur, de dakinspectie uit te voeren met eventuele tijdelijke spoedreparatie om verdere schade te voorkomen

N

We voeren een volledig onafhankelijke dakinspectie uit

N

We voeren al een spoedreparatie uit vanaf 250 euro

N

Je krijgt altijd een eerlijk advies van een dakspecialist, niet van een verkoper

N

Hoogste klanttevredenheid in de regio

Wil je een lekkage melden of juist voor zijn? Maak dan snel een afspraak voor een dakinspectie.

error: Content is protected !!
VIP Dakservice