Dak Vervangen

  • Home
  • Dak vervangen

Dak vervangen of renoveren

Wat je allemaal kunt verwachten bij dakrenovatie

 Is je woning al wat decennia oud of heb je regelmatig last van lekkages aan je dak? Dan kan dit betekenen dat je je dak moet vervangen. Er zijn daarnaast nog andere redenen te bedenken waarom je dak vervangen moet worden. We maken in de praktijk vaak mee dat mensen de pannen op het dak niet meer mooi vinden, hun dak beter willen isoleren en er dan ook meteen nieuwe dakbedekking kiezen, of gaan investeren in zonnepanelen en daarom eerst nieuwe dakpannen willen laten leggen. Wat de reden voor je dakrenovatie ook is, VIP Dakservice helpt je altijd aan de oplossing.

AFSPRAAK MAKEN

Kosten dak vervangen

De kosten en de tijdsduur voor het vervangen van je dak worden opgebouwd uit verschillende factoren. Zo kan het zijn dat door stormschade of grootschalige lekkage niet alleen je dakbedekking, maar ook de constructie en/of isolatie aan vervanging toe is. Gaat het om een plat dak of een hellend dak? Om een aantal factoren te noemen.

We begrijpen dat je graag een inzicht wil in de kosten voor het vervangen van je dak. Om je een beetje een beeld te geven hebben we hieronder de verschillende factoren beschreven die van invloed zijn op de kosten voor je dakrenovatie. Voor een goede indicatie en scherpe offerte komen we graag langs voor een gratis dakinspectie, zodat we een goed beeld krijgen van wat er moet gebeuren en je een goede richtprijs te tonen.

Wensen

1. Soort dakbedekking

Uiteraard is het soort dakbedekking dat je op je dak wil van grote invloed op de kosten van het vervangen van je dak. Heb je een dak met dakpannen? Dan zit je in een andere prijsklasse dan een bitumen dak bijvoorbeeld. Ook binnen het assortiment dakpannen zijn de verschillen qua prijs aanzienlijk. Nieuwe dakpannen leggen kan al vanaf 50 euro per m², uitgaande van een dak waar we kunnen werken met de huidige isolatie en constructie.

Nieuw dak

2. Soort dak

Samenhangend met het soort dakbedekking, is ook het soort dak bepalend voor de kosten van het vervangen van je dak. Een plat dak heeft vaak een andere dakbedekking nodig dan een schuin of hellend dak. Ook is de afwerking anders en bepalend voor de kosten. Een plat dak wordt vaak bedekt met bitumen, ook wel dakleer. Vaak kan er bij dakleer nog een laag overheen en hoeft niet eerst de onderlaag te worden verwijderd – wat tijd en dus geld scheelt. Liggen er al te veel lagen op het dak, dan zal dit eerst verwijderd en afgevoerd moeten worden. Vanzelfsprekend is de omgerekende m² prijs dan ook hoger dan wanneer we over de bestaande laag heen kunnen leggen.

Inplannen opdracht

3. Oppervlakte van het dak

Het aantal m² op je dak is natuurlijk ook van grote invloed op de kosten wanneer je je dak een nieuw dak laat plaatsen. Vanzelfsprekend geldt dat hoe meer m² je dak beslaat, des te hoger ook de kosten voor je nieuwe dak.

Uitvoeren opdracht

4. Dakisolatie

Moet je dak ook (opnieuw) geïsoleerd worden? Dan komen de kosten voor dakisolatie er nog bij. Houd er hierbij rekening mee dat je voor dakisolatie subsidie kunt aanvragen en je een deel van je investering weer terug kunt krijgen.

Evaluatie

5. Dakconstructie

De dakconstructie is ook een belangrijke factor in de bepaling van de kosten voor je nieuwe dak. Als we een dak vervangen is het belangrijk om te weten of we kunnen voortbouwen op de bestaande constructie, of dat deze ook vernieuwd moet worden.

Evaluatie

6. Extra onderdelen

Omdat we bij VIP Dakservice over alle expertise beschikken kun je ook direct door ons een dakkapel of dakraam laten plaatsen. Dit heeft ook invloed op de totale kosten van het project.

Voor een persoonlijke offerte gaan we graag je dak op. Met behulp van foto’s laten we je zien wat de huidige staat van jouw dak is en of deze inderdaad vervangen moet worden. We bespreken jouw wensen met betrekking tot soort dakbedekking, kleuren, isolaties en eventuele extra componenten zoals een dakraam of dakkapel. Deze ingrediënten zetten we om tot een offerte, waarmee jij een duidelijk inzicht krijgt in de kosten voor je dakrenovatie.

Indicatie van de kosten van de meest voorkomende diensten:

Type dienst

Gemiddelde prijs per m²

Dakpannen vervangen

Vanaf € 50

Bitumen/dakleer vervangen

Vanaf € 60

Dakisolatie aanbrengen

Vanaf € 45 plat dak € 65 hellend dak

Wanneer vervang je je dak?

Veel mensen vragen zich af wat het geschikte moment is om je dak te vervangen. Of beter gezegd: hoe lang ze het kunnen uitstellen om hun dak te vervangen. En dat is niet gek, want het vervangen van je dak is soms best een kostenpost. Heb je last van een daklekkage, liggen er wat pannen scheef of heb je het idee dat de dakbedekking wat slijtage vertoont? Daar komen we tijdens een jaarlijkse dakinspectie snel achter. In veel gevallen is een van deze redenen nog niet direct aanleiding om je dak te laten vervangen.

Heb je vaker last van lekkages, zijn je dakpannen verouderd, blijft er mos op je dak zitten of overweeg je zonnepanelen te nemen maar is je dak over 3 jaar wel afgeschreven? Dan kan het verstandig zijn om je dak nu te vervangen.

Onze dakdekkers geven altijd eerlijk advies. Wij willen, net als jij, het vernieuwen van je dak zo lang mogelijk uitstellen als we denken dat je huidige dak nog in een prima staat verkeert. We adviseren daarom om jaarlijks een dakinspectie uit te voeren om zo zwakke plekken in je dak tijdig op te sporen. Zo voorkom je lekkages en kun je de levensduur van je dak verlengen.

Vip-dakservice-afspraak-maken

Wat is een dakrenovatie of het vervangen van je dak?

Dakrenovatie en het vervangen van je dak komen vaak op hetzelfde neer. Bij een dakrenovatie worden delen die hergebruikt kunnen worden, hergebruikt en onbruikbare delen vervangen. Bij het vervangen van je dak, worden alle oude materialen verwijderd en met nieuwe materialen opnieuw opgebouwd. Bij oudere woningen komt renovatie meer voor om de karakteristieke uitstraling te behouden.

Onze werkwijze bij het vervangen van een dak

Is je dak echt aan vervanging toe of wil je gewoon graag een andere uitstraling aan je huis geven? Een andere type dakpan kan veel verschil maken in de uitstraling. We helpen je graag verder in alle mogelijkheden. Je kunt het volgende van ons verwachten:

Wensen

1. Wensen bespreken

Sommige wensen zijn al voor je gemaakt omdat je bijvoorbeeld een plat dak hebt, daar kun je vanwege het gewicht en de neerslag geen dakpan opleggen. Bij een ligt hellend dak kan dit al wel, en we helpen bij het uitleggen van alle opties zodat je een gedegen keuze kan maken. We geven advies en op onze hoofdlocatie in Hedel kun je ook materialen bekijken in onze showroom. Door het persoonlijke advies weet je welk materieel de langste levensduur heeft en het beste past op jouw woning. Welke materialen betrouwbaarder zijn en welke minder. Zo is de keuze voor het type dakbedekking wellicht gemakkelijk, maar wordt het misschien ook tijd om over dakisolatie na te denken. En misschien heb je altijd al een dakkapel of dakraam gewild. Daarnaast meten we het aantal vierkante meters voor je nieuwe dak en houden we rekening in de offerte met obstakels die de uitvoering wat minder gemakkelijk maken zoals een schoorsteen. Omdat we alle expertise in huis hebben, heb je geen andere vakmannen nodig voor de realisatie van jouw project.

Wensen

2. Dakinspectie

Een dakinspectie kan ook de eerste stap zijn, om te bepalen of het vervangen van je dak noodzakelijk is en op welk termijn. Ook is het nodig om de kwaliteit van je dakconstructie te bekijken. We kunnen altijd al een indicatieve offerte maken, maar voordat we de daadwerkelijke klus inplannen komen we altijd langs om het dak exact op te meten en te controleren op verrassingen zoals rotte delen van het sporenkap. Zo komt je nooit voor onverwachte kosten te staan.

Offerte maken

3. Offerte

Op basis van je keuzes, het aantal vierkante meters en eventuele extra wensen kunnen we vervolgens een offerte opstellen. Deze offerte is gratis en sturen we naar je op en kun je rustig bekijken. Bij vragen of twijfels, neem je contact met ons op en passen we eventueel de offerte aan.

Inplannen opdracht

4. Inplannen opdracht

Na akkoord op de offerte nemen we contact met je op om een afspraak te maken om je dak te vervangen. We houden hierbij rekening met alle agenda’s en de tijd die we nodig hebben om jouw dak te plaatsen. We plannen 3 maanden vooruit en kleinere opdrachten zoals vervangen dakpannen (enkel verwijderen van de dakpannen en plaatsen dakpannen) kan vaak op kortere termijn ingepland worden.

Uitvoeren opdracht

5. Uitvoeren opdracht

Op de afgesproken tijd staan we bij je voor de deur om het dak op te gaan. Het dak gaat eraf en gelukkig komt er daarna een mooi dak voor in de plaats.

Evaluatie

6. Evaluatie

Wanneer het project is afgerond, nemen we de tijd voor een evaluatie. We laten met hulp van foto’s zien hoe het dak is opgebouwd. Deze foto’s worden ook gedeeld met de klant. Hoe heb jij het gehele proces ervaren, ben je tevreden en zijn er eventueel nog verbeterpunten voor ons? We vragen ook altijd of je je ervaring wil delen voor onze toekomstige klanten.

Vip-dakservice-waarom-VIP-3
Vip-dakservice-waarom-VIP-2
Vip-dakservice-waarom-VIP-1

Waarom dakdekker VIP Dakservice voor het vervangen van je dak?

Dakdekker VIP Dakservice onderscheidt zich door ervaring, expertise en service. We hebben duizenden daken vervangen, we ontzorgen je graag door alles vanaf de dakgoot uit handen te nemen.

Een dak vervangen of renoveren door VIP Dakservice is om meerdere reden een goed idee:

N

Kundig en betrouwbaar advies in materiaal en mogelijkheden

N

10 jaar garantie op het project bij het renoveren van een dak

N

Afhankelijk van materiaal tot 30 jaar fabrieksgarantie

N

Eerlijke prijzen

N

Klein team met ervaren dakspecialisten

N

Hoge klanttevredenheid

Eerdere projecten:

Bekijk eerdere projecten van het vervangen van je dak uitgevoerd door VIP Dakservice:

error: Content is protected !!
VIP Dakservice