Bitumen dak

 • Home
 • Dak vervangen
 • Bitumen Dak

Bitumen dak plaatsen of vervangen

Jouw platte dak of licht hellende dak in een handomdraai bedekt

Bitumen wordt in de meeste gevallen gebruikt als dakbedekking voor platte daken. En dat is niet gek, want de prijs van bitumen is relatief laag en er zit een lange levensduur op. Ook is bitumen erg onderhoudsvriendelijk. Bij VIP Dakservice zijn we dan ook zeer te spreken over bitumen: je krijgt naast de 25 jaar fabrieksgarantie op bitumen van ons ook nog eens 10 jaar garantie op de montage!

  AFSPRAAK MAKEN

  Voordelen van bitumen

  Bitumen of dakleer is een van de fijnste materialen om mee te werken voor ons als dakdekker. Daarnaast heeft het nog meer voordelen:

   

  • De levensduur van bitumen is zo’n 25 tot 40 jaar. Het product wordt nog steeds doorontwikkeld, waardoor men al spreekt over een nog langere levensduur.
  • Bitumen is een goedkope dakbedekking. We gaan uit van een prijs tussen de € 60 en € 95 per m2, inclusief montage.
  • Bitumen is waterdicht wanneer het op de juiste manier wordt geplaatst. Over dit laatste hoef je je bij VIP Dakservice natuurlijk geen zorgen te maken.
  • Het is erg gemakkelijk te repareren wanneer je last hebt van een (kleine) lekkage. Scheuren in het dakleer kunnen eenvoudig worden weggewerkt door de delen weer aan elkaar te vloeien. Dit vloeien wordt ook wel het branden van het dakleer genoemd. Een lekkage in een bitumen dak is dan ook vaak binnen 24 uur gerepareerd.
  • Bitumen is in meerdere kleuren leverbaar, dus naast de standaard zwart kun je ook andere kleuren kiezen die mogelijk beter bij de rest van je huis passen.
  • Je kunt bitumen maximaal twee keer over elkaar heen branden, wat soms een gemakkelijke oplossing is bij een daklekkage.
  Vip-dakservice-bitumen-branden - kopie

  Wanneer moet je je bitumendak vervangen?

  Bitumen is een fijn type dakbedekking en heel eenvoudig te repareren. Op het moment dat er een lekkage in je dak zit, kan de dakdekker van VIP Dakservice dit in een handomdraai verhelpen. Een bitumen dak repareren is een kwestie van delen die van elkaar zijn verwijderd weer aan elkaar vloeien. Vaak kunnen we het op die manier al oplossen.

  Gaat het om een grote lekkage of is je bitumen dak 25 jaar oud? Dan is het verstandig om je bitumen dak te vervangen. Dit kan een kwestie zijn van slechts een nieuwe laag er overheen plaatsen. Advies is wel om dit slechts één keer te doen. Ligt er al een tweede laag op en heb je last van een grote lekkage? Dan halen we alles eraf en plaatsen we een nieuw bitumen dak.

  Kosten bitumendak vervangen

  Bitumen is niet alleen de makkelijkste dakbedekkingssoort om mee te werken, hij is ook relatief de goedkoopste voor op je platte dak. We komen bitumen bij je leggen vanaf 60 euro per m2. Dit zijn de kosten voor materiaal inclusief montage en afwerking. Voor meer informatie over afwerking, materialen en kosten vragen we je contact op te nemen of een afspraak te maken om langs te komen in de showroom in Hedel.

  Verschillende soorten bitumen

  Bij dakdekkersbedrijf VIP Dakservice werken we over het algemeen met twee verschillende soorten bitumen: SBS en APP. Beide soorten bitumen zijn van hoge kwaliteit, maar ze verschillen in sommige opzichten wel licht van elkaar. Daarnaast kun je variëren in kleur en vormen, alhoewel de meest gekozen kleur toch een grijs of zwart is. Wit bitumen heeft duurzame voordelen. Wit bitumen wordt tegenwoordig zo geproduceerd en zorgt ervoor dat je woning minder snel opwarmt. Een wit dak reflecteert zonlicht, wat zorgt voor meer rendement uit je zonnepanelen en een minder warm huis, die je vervolgens niet hoeft te koelen met bijvoorbeeld airco’s.

  dakdekker-vip-dakservice-bitumen-aanbrengen

  SBS bitumen

  SBS bitumen staat voor Styreen Butadieen Styreen. SBS bitumen is opgemaakt uit elastomeer, wat ervoor zorgt dat dit type bitumen wat elastischer is dan APP. Het grote voordeel van SBS is dat het door zijn elasticiteit de eventuele werking van de onderlaag (isolatie, hout, etc.) goed kan opvangen en dus niet snel zal scheuren. SBS is daarentegen wel minder goed bestand tegen veel UV-straling wanneer deze niet goed is beschermd.
  Daarom wordt er vaak een ballastgrind of leislag overheen geplaatst.

  APP bitumen

  APP bitumen staat voor A-tactisch Polypropyleen en wordt samengesteld uit plastomeer. Dit type bitumen is door deze plastomeer soepel bij bepaalde omgevingstemperaturen en daarom kan APP beter tegen UV-straling en andere weersinvloeden dan SBS bitumen. 

  POCB dakbedekking

  Bij VIP Dakservice werken we voornamelijk met POCB-dakbedekking; een bitumen dakbedekking met glasvezelversterking. Dit type dakbedekking heeft ook een gemiddelde levensduur van 25 tot 40 jaar. POCB is een milieuvriendelijk product en 100% recyclebaar. De productie ervan heeft minder impact op het milieu. De overheid wil dit type dakbedekking stimuleren en daarom kun je in aanmerking komen voor een subsidie. Wil je je platte dak met een duurzaam product bedekken, dan is POCB om deze reden de juiste keus. Door de beschermlaag die dit product bevat, biedt het tevens een extra hoge bescherming tegen waterinfiltratie, hagelschade en windbelasting; zo houdt je lekkages gegarandeerd op afstand. Een prettige gedachte.

  De montage van POCB-dakbedekking is erg veilig, omdat er geen vuur aan te pas komt. De
  dakbedekking wordt mechanisch bevestigd en met hete lucht gelast, waardoor er geen sprake is van brandgevaar. Ook kunt je op een plat dak – voorzien van POCB – lopen en er zonnepanelen op bevestigen.

  Doordat POCB een eenlaags dakbedekking is, brengt het weinig extra gewicht voor uw plat dak mee waardoor uw dakconstructie niet onder druk komt te staan.

  Onze werkwijze bij het vervangen van bitumen dakbedekking

  Heb je bitumen dakbedekking die deels versleten is, of geheel versleten, en wil je advies hoe deze het beste vervangen kan worden? We helpen je graag verder in alle mogelijkheden. Je kunt het volgende van ons verwachten:

  Wensen

  1. Wensen bespreken

  Als je je bitumen wilt vervangen, kun je het gemakkelijkst kiezen voor het materiaal welke er al op ligt. Bitumen is altijd aan elkaar te vloeien. Maar je kunt er ook een nieuwe laag opleggen. Dit kan je één keer doen. Daarna wordt de dakbedekking te zwaar. Je kunt ook voor een ander patroon of kleur kiezen. We adviseren hierin gedegen, zodat je de beste kwalitatieve en mooiste keuze kan maken.

  Dak inspectie

  2. Dakinspectie

  Een dakinspectie is gratis en altijd onderdeel van de aanvraag om de kwaliteit van het dak en de dakconstructie goed te kunnen beoordelen voor de start van de opdracht. We kunnen altijd al een indicatieve offerte maken, maar voordat we de daadwerkelijk opdracht inplannen komen we altijd langs om het dak exact op te meten en te controleren op verrassingen zoals rotte delen van het sporenkap. Zo komt de klant nooit voor onverwachte kosten te staan.

  Inplannen opdracht

  3. Bepalen aantal m²

  Een belangrijk onderdeel van de dakinspectie is het opmeten van het aantal m². Het aantal m2 bepalen de prijs in de offerte. Daarvoor moet het aantal vierkante meters voor je dak, nauwkeurig opgemeten worden. We gebruiken hier geavanceerd materiaal voor zodat we duurzaam en zorgvuldig werken. Maar soms maken bepaalde obstakels het wat lastiger zoals een lichtkoepel.

  Offerte maken

  4. Offerte

  Deze offerte is gratis en sturen we naar je op en kun je rustig bekijken. Bij vragen of twijfels, neem je contact met ons op en passen we eventueel de offerte aan.

  Inplannen opdracht

  5. Inplannen opdracht

  Na akkoord op de offerte nemen we contact met je op om een afspraak te maken om je dak te vervangen. We houden hierbij rekening met alle agenda’s en de tijd die we nodig hebben om jouw dak te plaatsen. We plannen 3 maanden vooruit en kleinere opdrachten zoals vervangen dakpannen (enkel verwijderen van de dakpannen en plaatsen dakpannen) kan vaak op kortere termijn ingepland worden.

  Evaluatie

  6. Uitvoeren opdracht

  Op de afgesproken tijd staan we bij je voor de deur om het dak op te gaan. Het dak gaat eraf en gelukkig komt er daarna een mooi dak voor in de plaats. We streven ernaar dat de opdracht zo min mogelijk overlast veroorzaakt en ruimen alles bij afronding op.

  Evaluatie

  7. Evaluatie

  Wanneer het project is afgerond, nemen we de tijd voor een evaluatie. We laten met behulp van foto’s zien hoe het dak is opgebouwd. Deze foto’s worden ook gedeeld met je gedeeld. Hoe heb jij het gehele proces ervaren, ben je tevreden en zijn er eventueel nog verbeterpunten voor ons? We vragen ook altijd of je je ervaring wil delen voor onze toekomstige klanten.

  Vip-dakservice-waarom-VIP-3
  Vip-dakservice-waarom-VIP-2
  Vip-dakservice-waarom-VIP-1

  Waarom dakdekker VIP Dakservice voor het vervangen van je bitumen?

  We onderscheiden ons door onze expertise, ervaring en servicegerichtheid. Door al jaren in deze branche actief te zijn, zijn we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen zodat we de beste projecten kunnen opleveren.

  Je bitumen laten vervangen door VIP Dakservice is een goed idee:

  N

  Dak lekkage binnen 24 uur gerepareerd

  N

  Klein team met ervaren dakspecialisten

  N

  25 jaar fabrieksgarantie

  N

  10 jaar garantie op het uitgevoerde project

  N

  Eerlijke prijzen

  N

  Geen lange wachttijden

  N

  Regelen standaard vergunningen

  N

  Hoge klanttevredenheid

  Eerdere projecten:

  Bekijk eerdere projecten van het vervangen van dakpannen uitgevoerd door VIP Dakservice:

  Anderen bekijken ook

  VIP Dakservice