Dakkapel

  • Home
  • Dak vervangen
  • Dakkapel

Dakkapel laten plaatsen

Wat zijn de verschillende mogelijkheden en kosten voor een dakkapel

Kun je wel wat extra ruimte of licht gebruiken op de bovenste verdieping van je huis? Dan kan een dakkapel uitkomst bieden! Onze dakdekkers van VIP Dakservice zijn in staat om voor jou een prachtige dakkapel te plaatsen of je huidige dakkapel te vervangen. We maken hem op maat, denken met je mee over vergunningen en dergelijke en stellen een persoonlijke offerte op naar aanleiding van een gratis dakinspectie. Een prachtige dakkapel voor een eerlijke prijs is wat je van VIP Dakservice mag verwachten.

AFSPRAAK MAKEN

De kosten van een dakkapel

De kosten van een dakkapel worden opgebouwd uit veel verschillende factoren. Zo is het merk en materiaal waar je een dakkapel van wil een bepalende factor voor de prijs en ook de breedte speelt uiteraard een belangrijke rol. In mindere mate zijn ook andere wensen van invloed op de kosten van je dakkapel. Denk aan het soort ramen, de afwerking, isolatie en de bekleding aan de buitenkant.

Bij VIP Dakservice nemen we als richtprijs voor het plaatsen van een dakkapel € 2.000-3.000 ex BTW per strekkende meter. Dit is dus de prijs voor een dakkapel inclusief montage. Voor een dakkapel van 4 meter liggen de kosten tussen de € 8.000-12.000 ex BTW. De kosten voor een dakkapel van 5 meter liggen ergens tussen de € 10.000 en € 15.000.

Welke soorten dakkapellen zijn er?

Bij VIP Dakservice krijgen we aanvragen voor verschillende soorten dakkapellen. De dakkapellen die het meeste voorkomen zijn:

Dakkapel met een plat dak

De dakkapel met plat dak is een variant die het meest voorkomt. Dit komt doordat deze in veel gevallen vergunningvrij gebouwd kan worden. Een dakkapel met plat dak is relatief gezien ook goedkoop en is vaak heel snel gebouwd. We kunnen in veel gevallen een dakkapel met plat dak al binnen 1 dag plaatsen.

Vip-dakservice-dakkapel-plat-dak

Dakkapel met een schuin dak

Bij een dakkapel met een schuin dak loopt de dakkapel meer over in het dak. Het wordt meer één geheel, maar daar tegenover staat wel een hoger prijskaartje, een vergunning en wat meer werk. Een dakkapel met schuin dak heeft wel als voordeel dat deze een langere levensduur heeft en dat de afvoer van regenwater ook beter is dan bij een dakkapel met plat dak.

Vip-dakservice-dakkapel-pannendak

Dakkapel met puntdak

Een dakkapel met een puntdak is er in verschillende soorten en maten. Vaak zijn dakkapellen met een puntdak niet heel breed. Daarom plaatsen we van deze soort in veel gevallen meer dan één dakkapel per huis. Waar je een dakkapel met plat dak over twee verschillende kamers kunt verspreiden, is dit bij een dakkapel met puntdak niet gebruikelijk. Bij een dakkapel met puntdak wordt ook vaak gebruik gemaakt van de dakpannen van het dak, waardoor ook dit type dakkapel één geheel vormt met het dak. Daarnaast geeft een dakkapel met puntdak echt karakter aan je huis. Hierbij geldt echter ook dat er voor deze dakkapel een vergunning aangevraagd moet worden.

Vip-dakservice-dakkapel-puntdak

Twijfel je welke soort dakkapel het beste bij jouw huis zal passen? We hebben veel verschillende voorbeelden om je te inspireren en te laten zien wat er mogelijk is. Maak een afspraak voor een gratis dakinspectie met een van onze dakdekkers.

Vergunning voor een dakkapel?

Dakkapellen maken je huis lichter en het levert meer ruimte op je zolder. Echter gelden er verschillende regels vanuit de overheid als het gaat om dakkapellen.

Dakkapel bouwen zonder vergunning

Wil je een dakkapel laten maken, maar hiervoor niet afhankelijk zijn van een vergunning? Dan moet je project aan een paar voorwaarden voldoen:

  • de dakkapel wordt op het achterdakvlak of op een zijdakvlak gebouwd; dit zijdakvlak mag echter niet naar openbaar toegankelijk gebied gekeerd zijn;
  • de dakkapel heeft een plat dak;
  • de dakkapel is, gemeten vanaf de voet van de dakkapel, niet hoger dan 1,75 meter;
  • de onderkant van de dakkapel ligt meer dan 0,5 meter, maar minder dan 1 meter boven de dakvoet;
  • de bovenkant van de dakkapel ligt meer dan 0,5 meter onder de daknok;
  • de zijkanten liggen meer dan 0,5 meter van de zijkanten van het dakvlak;
  • de dakkapel mag niet gebouwd worden op een tijdelijke woning of woongebouw, zoals een woonkeet, of op een woonwagen; de dakkapel mag ook niet op een vakantiehuisje of een andere woning of woongebouw, dat niet permanent mag worden bewoond, vergunningsvrij worden geplaatst.

(Bron: Rijksoverheid)

Bij vergunningsvrij bouwen heb je echter nog wel andere zaken waar je rekening mee moet houden. Zo gelden het Bouwbesluit en het burenrecht wel. Voor meer informatie kun je het beste kijken in de brochure van Rijksoverheid over dakkapellen.

Bij VIP Dakservice gaan we ervan uit dat je zelf zorgt dat je aan deze regels voldoet. We kunnen hier tijdens een oriënterend gesprek natuurlijk altijd samen naar kijken.

dakdekker-vip-dakservice-nieuw-hellend-dak-dakkapel

Vergunning nodig voor een dakkapel

Op het moment dat je een dakkapel wil bouwen die niet aan (één van) bovenstaande voorwaarden voldoet, dan is het noodzakelijk om hiervoor een vergunning aan te vragen. Je krijgt dan namelijk te maken met het bestemmingsplan. Er is één uitzondering: wanneer je een dakkapel bouwt in het achtertuingebied dat niet hoger is dan 5 meter en voldoet aan de planologische regels uit het bestemmingsplan. Hiervoor kun je het beste informeren bij de gemeente.

In de praktijk merken we dat het vaak moeilijk is om vanaf de grond in te schatten of je wel of niet aan alle voorwaarden voldoet. Bij VIP Dakservice starten we ieder project met een gratis dakinspectie. Zo kunnen we de exacte maten meten van jouw nieuwe dakkapel en of deze dus aan alle voorwaarden voldoet. Komt het aan op een vergunning aanvragen, dan heb je daarvoor al direct de benodigde gegevens uit onze gratis dakinspectie.

Wanneer moet je dakkapel vervangen worden?

VIP Dakservice is een full-service dakdekker. Zo voeren we ook onderhoud uit aan alles vanaf de goot naar boven. We repareren en onderhouden dus regelmatig dakkapellen en kunnen hierdoor goed inschatten wanneer jouw dakkapel vervangen moet worden.

Wanneer er al vaker lekkages aan je dakkapel zijn geweest en je ook nu een lekkage vermoedt, dan kun je ervan uitgaan dat het vernieuwen van je dakkapel op de loer ligt. Tijdens een gratis dakinspectie komen we erachter hoe het met je dak en dakkapel gesteld is. We kijken of er inderdaad sprake is van een lekkage of dat het vals alarm is. Als het mogelijk is om de lekkage te verhelpen met een simpele reparatie, dan zullen we dit altijd doen. Maar onze dakdekkers zijn ook altijd eerlijk: als de lekkage dermate groot is of schade heeft aangericht dat de dakkapel vervangen moet worden, dan hoor je dit ook van ons.

Onze werkwijze bij het plaatsen van een dakkapel

Wil je graag meer ruimte op je bovenste verdieping? Dan helpen we je graag aan een nieuwe dakkapel. Je kunt het volgende van ons verwachten:

Wensen

1. Dakinspectie

Voor een nieuwe dakkapel is het goed om te beginnen met een dakinspectie. Wat is de woonwens en welke soort dakkapel is de beste oplossing? We zijn betrokken bij je keuzes en luisteren naar jouw wensen.

Offerte maken

2. Vergunning aanvragen

De vergunning kunnen we voor je aanvragen of ondersteunen in dit proces. Via de website van het omgevingsloket zou je zelf kunnen bekijken of er een vergunning nodig is.

Offerte maken

3. Offerte

Op basis van je keuzes en het aantal strekkende meters kunnen we vervolgens een offerte opstellen. Deze offerte is gratis en sturen we naar je op en kun je rustig bekijken. Bij vragen of twijfels, neem je contact met ons op en passen we eventueel de offerte aan.

Inplannen opdracht

4. Inplannen opdracht

Na akkoord op de offerte nemen we contact met je op om een afspraak te maken om je dakkapel te plaatsen. We houden hierbij rekening met alle agenda’s en de tijd die we nodig hebben om jouw dak te plaatsen.

Offerte maken

5. Uitvoeren opdracht

Op de afgesproken tijd staan we bij je voor de deur om het dak op te gaan. De meeste projecten zijn binnen een dag uitgevoerd. Na afloop laten we alles uiteraard netjes achter.

Evaluatie

6. Evaluatie

Wanneer het project is afgerond, nemen we de tijd voor een evaluatie. Hoe heb jij het gehele proces ervaren, ben je tevreden en zijn er eventueel nog verbeterpunten voor ons? We vragen ook altijd of je je ervaring wil delen voor onze toekomstige klanten.

Vip-dakservice-waarom-VIP-3
Vip-dakservice-waarom-VIP-2
Vip-dakservice-waarom-VIP-1

Waarom dakdekker VIP Dakservice voor het plaatsen van je dakkapel?

Bij VIP Dakservice zijn we gespecialiseerd in het compleet vervangen van daken, het plaatsen van een dakkapel is dan ook zo uitgevoerd. Geen lange wachttijden, geen reden meer om dit project uit te stellen.

Redenen om voor VIP Dakservice te kiezen bij het plaatsen van je dakkapel:

N

Geen lange wachttijden

N

Offerte proces door uitvoerende dakspecialisten

N

10 jaar garantie

N

Hoge klanttevredenheid

N

Ruime ervaring met duizenden daken

Eerdere projecten:

Bekijk eerdere projecten van het plaatsen van dakkapellen uitgevoerd door VIP Dakservice:

error: Content is protected !!
VIP Dakservice