Dakoversteek

  • Home
  • Dak vervangen
  • Dakoversteek

Dakoversteek plaatsen

Wat is een dakoversteek en wat maakt een dakoversteek bijzonder?

Bij het vervangen van je dakbedekking is het goed om direct te overwegen om een dakoversteek te plaatsen. Een dakoversteek is zoals het woord al doet vermoeden het uitsteken van je dakbedekking zoals dakpannen of riet over de zijkant van je dak. Deze kun je vervolgens mooi laten afwerken met een dakrand ofwel daklijst. Bij een gratis dakinspectie informeren onze dakspecialisten over de mogelijkheden.

AFSPRAAK MAKEN

Wat is een dakoversteek?

Bij het maken van een dakoversteek worden de panlatten verder doorgelegd dan de zijkant van het dak. Ze steken uit over de gevel van je woning, waardoor je gevel vaak geheel beschermd wordt tegen neerslag. Hierdoor hebben de gevel en muren minder onderhoud nodig. Lengtes van een dakoverstek variëren van enkele centimeters tot wel 30 centimeter. Vooral als het overstek wat meer uitsteekt, zorgt dit voor een mooie uitstraling van de woning. Het dakoverstek zorgt ook direct voor meer schaduw in de woning waardoor je huis op warme dagen koeler blijft.

dakdekker-vip-dakservice-dakoversteek

Diverse mogelijkheden bij dakoversteek

Een dakoversteek is zowel op een plat dak of op een hellend dak te plaatsen. Op hellende daken wordt het meest gekozen voor het verlengen van de dakbedekking, ook wel de klassieke dakoversteek genoemd. Deze kan extra verlengd worden om nog meer te beschermen tegen regen, sneeuw of zonlicht. Bij een dakoverstek bedekt met dakpannen bepaalt de breedte van de dakpan hoever het dakoversteek maximaal kan zijn. Het is ook mogelijk om een horizontaal dakoverstek te plaatsen op een hellend dak. Voor de uitstraling is het mogelijk om de onderkant van het dakoverstek dicht of open te laten.

Kosten dakoversteek

Het is eigenlijk niet mogelijk om de kosten voor het vervangen of nieuw aanbrengen van een dakoversteek in algemene zin te noemen. Omdat de wensen zo uiteenlopen en de kosten afhankelijk zijn van veel verschillende factoren zoals het aantal m2, de lengte, het materiaal en de afwerking maken we vrijblijvend offertes op maat. Een dakoversteek wordt gemaakt van hout, PVC of kunststof. Indien gewenst adviseren we in materiaalkeuze, afhankelijk van de door jou gewenste uitstraling en duurzaamheid. Op dit materiaal wordt vervolgens de gewenste dakbedekking aangebracht zoals dakpannen of bitumen. Dit is in de meeste gevallen in lijn met de dakbedekking op de rest van je dak.

Onze werkwijze bij het vervangen of plaatsen van een dakoversteek

Vaak is het vervangen of plaatsen van een dakoversteek een onderdeel van een groter project. Maar in sommige gevallen kan dit ook apart gebeuren om het dak weer een frisse uitstraling te geven.

Bij een dakoversteek vervangen of plaatsen hanteert VIP Dakservice de volgende werkwijze:

Wensen

1. Dakinspectie

Bij de dakinspectie bekijken we de status van het dak en eventuele huidige dakoversteek. We maken foto’s en nemen je mee in ons advies. Tevens meten we het dak nauwkeurig op en onderzoeken we wat de mogelijkheden zijn voor de nieuwe dakoversteek. 

Offerte maken

2. Offerte

Op basis van je keuzes en het aantal strekkende meters kunnen we vervolgens een offerte opstellen. Deze offerte is gratis en sturen we naar je op zodat je deze op een eigen gekozen moment in alle rust kunt bekijken. Bij vragen of twijfels, neem je contact met ons op en kunnen we eventueel de offerte aanpassen.

Inplannen opdracht

3. Inplannen opdracht

Na akkoord op de offerte nemen we contact met je op om een afspraak te maken om je dakoversteek te plaatsen. We houden hierbij rekening met alle agenda’s en de tijd die we nodig hebben om jouw project uit te voeren. Ook houden we in de planning zo veel mogelijk rekening met de te verwachten weersomstandigheden zodat we niet te veel uit de bocht vliegen qua planning en dus zo realistisch mogelijk zijn.

Wensen

4. Uitvoeren opdracht

We gaan over op de uitvoering, we werken kundig, snel en ruimen op als het project is uitgevoerd.

Offerte maken

5. Evaluatie

Wanneer het project is afgerond, nemen we de tijd voor een evaluatie. Hoe heb jij het proces ervaren, ben je tevreden en zijn er eventueel nog verbeterpunten voor ons? We vragen ook altijd of je je ervaring wil delen, voor onze toekomstige klanten.

Vip-dakservice-waarom-VIP-3
Vip-dakservice-waarom-VIP-2
Vip-dakservice-waarom-VIP-1

Waarom dakdekker VIP Dakservice voor het vervangen of plaatsen van je dakoversteek?

Bij VIP Dakservice zijn we een totaal aanbieder als het gaat om dakwerkzaamheden. We maken nieuwe daken en vervangen complete daken. Een dakoverstek vervangen of plaatsen is daar in veel gevallen onderdeel van. Daarom hebben we al veel ervaring met het plaatsen van een dakoversteek en kunnen we dit relatief snel uitvoeren.

Redenen om voor VIP Dakservice te kiezen bij het vervangen van je dakoverstek:

N

Geen lange wachttijden

N

Offerte proces door uitvoerende dakspecialisten

N

10 jaar garantie

N

Eerlijke prijzen

N

Hoge klanttevredenheid

N

Lokale dakdekker in omgeving Noord-Brabant

Eerdere projecten:

Bekijk eerdere projecten van het maken van een dakoversteek uitgevoerd door VIP Dakservice:

VIP Dakservice