Dakpannen

  • Home
  • Dak vervangen
  • Dakpannen

Dakpannen vervangen

Inzicht in de verschillende mogelijkheden en bijkomende kosten

Wanneer je dakpannen aan vervanging toe zijn, ben je op zoek naar een betrouwbare partij die je kan helpen met het vervangen van de dakpannen op jouw dak. VIP Dakservice heeft jarenlange ervaring en kan je prima adviseren wat voor jou de beste keuze is. We laten je dan ook direct weten wat de kosten zijn van het vervangen van je dakpannen.

AFSPRAAK MAKEN

Kosten dakpannen vervangen

Het vervangen van je dakpannen brengt uiteraard kosten met zich mee. Wie zich op internet gaat oriënteren, ziet ook daar veel verschillende prijzen. En dat is niet gek, want de kosten van nieuwe dakpannen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Het type dakpannen en het aantal m² bijvoorbeeld.

Vaak worden kosten benoemd per vierkante meter. Zo kun je – wanneer je weet hoeveel m² jouw dak beslaat – zelf een indicatie krijgen van de kosten. Toch kun je daar niet te veel op bouwen, want ieder dak is anders en heeft mogelijk andere aandacht nodig.

Bij VIP Dakservice maken we een offerte op maat. Dit doen we naar aanleiding van een contactmoment en een bezoek aan jouw woning (of bedrijfspand). We bespreken de mogelijkheden en laten je de verschillende soorten dakpannen zien. We kunnen je dan ook direct de voor- en nadelen van de verschillende pannen vertellen en je adviseren wat in jouw situatie het beste is.

De kosten voor dakpannen vervangen beginnen al bij € 50,- per m² excl. BTW en kunnen oplopen tot wel € 140,- per m². De kosten zijn grotendeels afhankelijk van de keuze dakpannen. Daarbij zijn niet alleen de kosten per dakpan van belang, maar ook de grootte van de dakpannen speelt een rol. Hoe groter de dakpan, des te minder dakpannen je per m² nodig hebt en hoe sneller er dus een vierkante meter gelegd is. In deze prijs is geen eventuele dakisolatie meegenomen. De prijzen voor dakisolatie variëren ook weer heel erg en zijn ook afhankelijk van de manier van isoleren. Om een goed beeld te krijgen van de kosten voor het vervangen van jouw dakpannen, kun je het beste contact opnemen en een offerte opvragen.

dakdekker-vip-dakservice-dakpannen-vervangen

Verschillende soorten dakpannen

Er zijn ontzettend veel verschillende dakpannen te verkrijgen op de markt. Eigenlijk zijn er maar twee verschillende soorten dakpannen: keramische akpannen en betonnen dakpannen.

Keramische dakpannen

Keramische dakpannen staan bekend om hun lange levensduur. De keramische dakpan gaat zo’n 60 tot 80 jaar mee en komt in verschillende soorten, kleuren en maten. De kosten voor keramische dakpannen liggen ver uiteen, omdat de maten veel verschillen en je daardoor bij sommige soorten heel veel pannen per m² nodig hebt. VIP Dakservice kan de meeste keramische dakpannen aanbieden voor € 70-85 per m² excl. BTW. De bekendste en veelgebruikte keramieken dakpannen zijn de monier dakpannen.

Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen kennen we als de ‘goedkope’ dakpannen. Deze pannen zijn vaak voordeliger dan keramische dakpannen, omdat ze in de basis groter zijn en er dus minder per m² nodig zijn. Voor een vierkante meter betonnen dakpannen betaal je bij ons gemiddeld € 50-65 excl. BTW. De betonnen dakpannen gaan ongeveer 40 jaar mee.

Een bekend model is de sneldek dakpan. Maar we werken ook regelmatig met andere
modellen, zoals de S-pan, Finkenberger dakpan en de sneldek neroma (welke tegenwoordig niet meer wordt gemaakt). Deze pannen hebben allemaal dezelfde afmeting, maar verschillen van elkaar in vorm. Over het algemeen zijn betonnen dakpannen de makkelijkste pannen om mee te werken.

Vervangen Dakpannen voor nog geen 6000,- incl. BTW

Voorkom verrassingen achteraf, met deze actie spreken we een vast bedrag af voor het vervangen van je dakpannen.

Wat doen we voor deze actie?

●  Verwijderen en afvoeren oude dakpannen
●  Controleren panlatten en indien nodig houtrot vervangen
●  Plaatsen van een ruiterbalk constructie voor het bevestigen van de nokvorsten
●  Plaatsen dakpannen (kleur naar keuze)
●  Plaatsen ventilerende ondervorst nokvorsten
●  Dakgoten leeg maken
●  Project netjes achterlaten (afval nemen we mee)

Bekijk hier de actievoorwaarden:

●  De actieprijs is € 5998.60 incl BTW voor een tussenwoning voor betonnen
dakpannen. De meerprijs voor keramische dakpannen is €1450,-.
●  Het dak is niet groter dan 100 vierkante meter
●  Het dak bevat geen dakpan hulpstukken zoals gevel pannen of chaperon pannen
●  Voor hoekwoningen geldt een meerprijs van €500,-
●  Er moet voldoende ruimte om de woning zijn om een ladderlift, container en
materiaal te plaatsen

Heb je interesse in deze actie? Neem dan contact op, en we plannen een afspraak in om je dak te komen bekijken en de verdere details te bespreken.

dakdekker vip dakservice dakpannen leggen

Wat zijn de beste dakpannen?

Je kunt niet echt spreken van ‘de beste dakpannen’. Dakpannen worden ontworpen om je huis te beschermen tegen invloeden van buitenaf en zijn bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Je kunt in die zin dus niet zeggen dat de ene dakpan ‘beter’ is dan de andere. Wel is het zo dat keramische dakpannen langer meegaan dan betonnen dakpannen.

De meest bekende merken op dit moment zijn Koramic en BMI Monier, maar via onze vaste leveranciers kunnen we elke dakpan leveren die jij wenst. In onze afstemming adviseren we over de mogelijkheden en wat het beste past bij je woning.

Heb je een vergunning nodig om dakpannen te vervangen?

Dakpannen vervangen voor een andere dakpan is vergunningsvrij, dit valt onder onderhoud. Een omgevingsvergunning is niet nodig zodra de nieuwe dakpannen overeen komen in vorm, profilering en uitstraling. De kleur mag je ook vergunningsvrij aanpassen. Omdat het type dakbedekking omschreven staat in je omgevingsvergunning is het raadzaam om bij drastische andere wensen (zoals van riet naar dakpannen) de gemeente te raadplegen of een nieuwe vergunning vereist is.

Hoe lang duurt dakpannen vervangen?

Hoe lang het duurt om dakpannen te vervangen is afhankelijk van meerdere zaken: is de dakconstructie nog goed, wat voor pannen liggen erop en hoe groot is je dak, om maar wat te noemen.

Bij een tussenwoning waar de dakconstructie nog in orde is, kan ons team binnen een dag je dakpannen vervangen. Heb je aanvullende wensen, zoals het plaatsen van een dakraam of dakkapel, dan neemt het vervangen van je dakpannen wat langer in beslag.

Hoe vaak moet je dakpannen vervangen?

Dakpannen kunnen tussen de 40 tot 80 jaar zonder problemen meegaan. Het verschil wordt veroorzaakt door het materiaal, weersomstandigheden en de dakconstructie. Het valt dan ook niet eenduidig te zeggen hoe vaak je je dakpannen moet vervangen. Twijfel je omdat ze erg verkleurd zijn en vraag je je af of ze ook stuk zijn, of vermoed je een lekkage? Heb je veel mos op je dak, het vocht dat de dakpannen daardoor vasthouden kan als het vriest ervoor zorgen dat de dakpannen breken. Plan een gratis dakinspectie in en kom er direct achter of je dakpannen vervangen moeten worden of dat ze nog even mee kunnen. Met het blote oog is het moeilijk te zien, maar met onze speciale apparatuur kunnen we de resterende levensduur van je dakpannen goed inschatten.

dakdekker-vip-dakservice-dakpannen-vervangen

Onze werkwijze bij dakpannen vervangen

Is je dak echt aan vervanging toe en sta je ervoor open om je dak te vernieuwen? Dan helpen we je graag aan een nieuw dak. Je kunt het volgende van ons verwachten:

Wensen

1. Keuzes

Het begint met een boel keuzes, keuzes die jij zelf moet maken (maar waarin we kunnen adviseren wanneer gewenst). Keuze voor het type dakpan, het materiaal, eventuele extra onderdelen als een dakkapel, dakisolatie of een extra dakraam. Daarnaast meten we het aantal vierkante meters van je dak.

Offerte maken

2. Offerte

Op basis van je keuzes en het aantal vierkante meters kunnen we vervolgens een offerte opstellen. Deze offerte is gratis en sturen we naar je op en kun je rustig bekijken. Bij vragen of twijfels, neem je contact met ons op en passen we eventueel de offerte aan.

Inplannen opdracht

3. Inplannen opdracht

Na akkoord op de offerte nemen we contact met je op om een afspraak te maken om je dak te vervangen. We houden hierbij rekening met alle agenda’s en de tijd die we nodig hebben om jouw dak te plaatsen.

Uitvoeren opdracht

4. Uitvoering opdracht

Op de afgesproken tijd staan we bij je voor de deur om het dak op te gaan. Het dak gaat eraf (en gelukkig komt er daarna een mooi nieuw dak voor in de plaats).

Evaluatie

5. Evaluatie

Wanneer het project is afgerond, nemen we de tijd voor een evaluatie. We laten met hulp van foto’s zien hoe het dak is opgebouwd. Deze foto’s worden ook gedeeld met de klant. Hoe heb jij het gehele proces ervaren, ben je tevreden en zijn er eventueel nog verbeterpunten voor ons? We vragen ook altijd of je je ervaring wil delen voor onze toekomstige klanten.

Vip-dakservice-waarom-VIP-3
Vip-dakservice-waarom-VIP-2
Vip-dakservice-waarom-VIP-1

Waarom dakdekker VIP Dakservice voor het vervangen van je dakpannen?

Bij VIP Dakservice worden we erg blij van het vervangen van dakpannen. Door onze
ervaring met duizenden daken, blinken we hierin uit. We zijn snel en kundig en zo heb je soms al in een dag een mooi nieuw pannendak. Een strak, mooi, nieuw pannendak geeft je huis een compleet nieuwe uitstraling.

Redenen om voor VIP Dakservice te kiezen bij het vervangen van je dakpannen:

N

Geen lange wachttijden

N

Offerte proces door uitvoerende dakspecialisten

N

30 jaar garantie vanuit de fabrikant op de nieuwe dakpannen tegen vorstbestendigheid

N

10 jaar garantie op het project bij het renoveren van dakpannen

N

Hoge klanttevredenheid

N

Dakpannen vervangen is al jaren het specialisme van VIP dakservice

Eerdere projecten:

Bekijk eerdere projecten van het vervangen van dakpannen uitgevoerd door VIP Dakservice:

error: Content is protected !!
VIP Dakservice