Dakraam

  • Home
  • Dak vervangen
  • Dakraam

Dakraam plaatsen

Waar moet je aan denken bij het plaatsen of vervangen van een dakraam

Staat er een verbouwing gepland waarbij je de ruimtes onder je dak van meer daglicht en ventilatie wil voorzien? Of heb je slaapkamers onder je dak die over een dakraam beschikken dat wel aan vervanging toe is? Bij VIP Dakservice plaatsen we nieuwe dakramen of vervangen we je huidige dakraam, in de meeste gevallen binnen een paar uur. Heb je momenteel een dakraam in een kamer en zou je die willen vervangen voor een groter raam? Regelen we ook voor je. Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis dakinspectie en ontdek de mogelijkheden voor jouw dakraam. De bekendste merken kunnen we leveren zoals Velux en Ubbink dakramen. Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis dakinspectie en ontdek de mogelijkheden voor jouw dakraam.

AFSPRAAK MAKEN

Een nieuw dakraam uitzoeken

Als je een dakraam wil plaatsen heb je heel veel keuzes. Er zijn eigenlijk drie hoofdcategorieën:

Standaard tuimeldakraam

Een standaard tuimeldakraam is een dakraam zoals de meeste mensen deze wel kennen. Het raam zit in het midden in het kozijn bevestigd en kantelt over dat punt. Zo valt de bovenkant van het raam naar binnen en gaat de onderkant van het raam naar buiten.

Uitzetvenster

Bij een uitzetvenster (ook wel tuimelvenster) zit het raam aan de bovenkant vast in het kozijn en duw je de onderkant van het raam als het ware naar buiten om zo het raam open te zetten en de ruimte te ventileren.

Dakraam met verhoogde tuimelas

Bij een dakraam met verhoogde tuimelas zit het raam hoger in het kozijn bevestigd. Wanneer je het raam opent, is het gedeelte van het raam dat naar binnen valt aanzienlijk kleiner dan bij een standaard tuimeldakraam.

Naast het type dakraam is het ook goed om na te denken over het materiaal van het raam. Ga je voor een dakraam met houten kozijnen of kies je voor een kunststof dakraam? Veel van onze klanten die voor een houten dakraam kiezen, zijn vooral gecharmeerd van het uiterlijk van een houten dakraam. Een kunststof dakraam heeft als groot voordeel dat deze minder onderhoudsgevoelig is.

dakdekker-vip-dakservice-vervangen-dakraam

Als laatste, niet geheel onbelangrijk, is de grootte van het dakraam. Hoe groot wil je het dakraam? En kies je voor één grote of misschien liever twee kleinere dakramen? Soms kan het best lastig zijn om te bepalen wat voor jouw ruimte(s) de beste oplossing is. Onze ervaren dakspecialist kan je hierin adviseren of verschillende situaties laten zien van klanten waar we dakramen hebben geplaatst. Zo kun je misschien makkelijker een keuze maken bij het uitkiezen van je nieuwe dakramen.

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis dakinspectie waarbij een van onze specialisten jouw dak op gaat om de situatie in kaart te brengen en te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw nieuwe dakraam.

Kosten van een dakraam plaatsen

De kosten van het plaatsen van een dakraam worden opgebouwd uit veel verschillende factoren. Zoals hierboven te zien, zijn er verschillende keuzes voor een nieuw dakraam. Aan al deze keuzes hangt natuurlijk weer een ander prijskaartje.

Daarnaast maakt het natuurlijk ook nog verschil of we een dakraam moeten vervangen of dat we een nieuw dakraam gaan plaatsen en er dus ook nog een gat in het dak gemaakt moet worden.

Daarom is het moeilijk om zonder de situatie beoordeeld te hebben van een indicatie te kunnen spreken. De kosten van het plaatsen van een dakraam beginnen al bij € 650 ex. BTW. Om een gerichte prijs te maken, komen we graag vrijblijvend bij je langs om de situatie te bekijken en je een goede indicatie van de kosten te geven voor jouw specifieke wens. We maken een eerlijke prijs en zijn niet van de addertjes onder het gras. Dat is wat onze klanten dan ook erg in ons waarderen en waarom ze uiteindelijk bij ons terecht zijn gekomen. We denken mee en adviseren in materialen, groottes en merken, maar laten uiteraard de keuze uiteindelijk bij jou.

dakdekker-vip-dakservice-nieuw-dakraam-2

Onze werkwijze bij het plaatsen van een dakraam

Wil je graag meer lichtinval en kunnen ventileren op je bovenste verdieping? Dan helpen we je graag aan een nieuw dakraam. Je kunt het volgende van ons verwachten:

Wensen

1. Dakinspectie

Voor een nieuw dakraam is het handig om de huidige staat van het dak te bekijken. Moet er nog iets gedaan worden aan de bestaande dakconstructie? Is het dak geschikt voor een dakraam? Wij kunnen het maken van bouwtekeningen geheel uit handen nemen, omdat we samenwerken met een architect. We zijn betrokken in het adviseren in keuzes en luisteren naar de wensen van de klant.

Offerte maken

2. Vergunning aanvragen

In sommige situaties ben je vergunningplichtig. De vergunning kunnen we voor je aanvragen of ondersteunen in dit proces. Via de website van het omgevingsloket zou je zelf kunnen controleren of een vergunning benodigd is.

Offerte maken

3. Offerte

Op basis van je keuzes kunnen we vervolgens een offerte opstellen. Deze offerte is gratis en sturen we naar je op zodat je deze rustig kunt bekijken. Bij vragen of twijfels neem je contact met ons op en kunnen we de offerte waar nodig aanpassen.

Inplannen opdracht

4. Inplannen opdracht

Na akkoord op de offerte nemen we contact met je op om een afspraak te maken om je dak te vervangen. We houden hierbij rekening met alle agenda’s en de tijd die we nodig hebben om jouw dak te plaatsen.

Evaluatie

5. Uitvoeren opdracht

Op de afgesproken tijd staan we bij je voor de deur om het dak op te gaan. De meeste projecten zijn binnen een dag uitgevoerd. We laten alles netjes achter.

Evaluatie

6. Evaluatie

Wanneer het project is afgerond, nemen we de tijd voor een evaluatie. Hoe heb jij het gehele proces ervaren, ben je tevreden en zijn er eventueel nog verbeterpunten voor ons? We vragen ook altijd of je je ervaring wil delen, voor onze toekomstige klanten.

Vip-dakservice-waarom-VIP-3
Vip-dakservice-waarom-VIP-2
Vip-dakservice-waarom-VIP-1

Waarom dakdekker VIP Dakservice voor het plaatsen van je dakraam?

Bij VIP Dakservice zijn we gespecialiseerd in het compleet vervangen van daken, het plaatsen van een of meerdere dakramen is dan ook zo uitgevoerd. Geen lange wachttijden, geen reden meer om dit project uit te stellen. Profiteer snel van alle comfort die een dakraam je biedt.

Redenen om voor VIP Dakservice te kiezen bij het plaatsen van je dakraam:

N

Geen lange wachttijden

N

Offerte proces door de eventueel uitvoerende dakspecialist

N

10 jaar garantie

N

Hoge klanttevredenheid

N

Ruime ervaring met duizenden daken

Eerdere projecten:

Bekijk eerdere projecten van het plaatsen van dakramen uitgevoerd door VIP Dakservice:

error: Content is protected !!
VIP Dakservice