Dakranden

  • Home
  • Dakranden
  • Daklijst

Dakranden vervangen of plaatsen

Hoe, wat en waarom?

Het plaatsen of vervangen van je dakrand wordt meestal tegelijk gedaan met het vervangen of plaatsen van een compleet dak. Je dakrand is de aansluiting van het dak op de gevel, om te zorgen dat het daar niet lekt. Het plaatsen van een dakrand is verplicht. Met deze reden is dit standaard een onderdeel in onze offerte. De dakrand geeft je woning een bepaalde uitstraling. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk kunnen we je adviseren in de verschillende mogelijkheden met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

AFSPRAAK MAKEN

Wat zijn dakranden?

Met een dakrand wordt de gehele afwerking van de buitenste randen van je dak bedoeld.
De dakrand kent meerdere onderdelen. De daktrim is de afwerkstrook tussen het boeibord en de dakrand, waardoor de gehele dakrand waterdicht wordt. Daarnaast is het mogelijk om sierlijke afwerkingen te maken met behulp van daklijsten.

Een dakrand bepaalt de stijl van je woning en is belangrijk voor een waterdicht dak. Dankzij de dakrand kan er vanaf de zijkant geen vocht onder de dakbedekking slaan. Hoe jij de dakrand vorm wil geven is aan jou. VIP Dakservice of een architect kan hierbij adviseren. Het is ook mogelijk om je te laten inspireren op onze hoofdlocatie in Hedel. Dan kun je alle materialen bekijken en vergelijken. We laten je dan ook onze afgeronde projecten zien waar je eventueel inspiratie uit kunt opdoen.

dakdekker-vip-dakservice-dakrand-2

Welke materialen worden veel verwerkt in dakranden?

De zichtbare delen van een dakrand zijn de boeiboorden en daklijsten. De boeiboorden (grote zichtbare schotten) worden voornamelijk van hout gemaakt, maar kunstof of zelfs volschuim behoren ook tot de mogelijkheden. De daklijsten worden vaak in aluminium geplaatst. Dit kan tegenwoordig op kleur en is het goedkoopste materiaal. Maar een zinken daklijst kan ook en deze zijn tegenwoordig ook op kleur te verkrijgen.

De aluminium daklijsten zijn het goedkoopst en de zinken daklijsten het kostbaarst. Daartussen zit nog de mogelijkheid voor plastisol, een PVC coating. Deze is zeer flexibel, licht van gewicht, bestand tegen de meest uiteenlopende weersomstandigheden en heeft een levensverwachting van 40 jaar. Laat je inspireren op onze hoofdlocatie in Hedel om de verschillende materialen te bekijken en vergelijken.

dakdekker-vip-dakservice-dakrand-4

Wat kosten dakranden?

Een dakrand is opgebouwd uit meerdere onderdelen. De eenvoudigste versie is de dakrand op een plat dak waarbij je enkel met een daktrim de rand kan afwerken. Dan heb je enkel een daktrim nodig. Vaak wordt er bij een nieuw dak gekozen voor een dakoversteek, die mooi is afgewerkt met een boeiboord, daklijst en daktrim op de hoek.

Wil je meer inzicht in de kosten voor jouw specifieke geval? Dan wordt er na een gratis dakinspectie een vrijblijvende offerte gemaakt op basis van al deze onderdelen bij elkaar per strekkende meter. Onze dakspecialisten hebben kennis van de laatste ontwikkelingen en adviseren de beste oplossingen met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Onze werkwijze bij het vervangen van dakranden

Voor het vervangen van dakranden kun je het volgende van VIP Dakservice verwachten:

Offerte maken

1. Dakinspectie

Vaak is het vervangen van dakranden een onderdeel van een groter project. Dat is de reden dat we beginnen met het in kaart brengen van de conditie van het hele dak tijdens de dakinspectie. Zo voorkomen we verrassingen wanneer we al aan de slag zijn en je dak open hebben liggen. Bij de dakinspectie bekijken we de status van de dakranden en het verdere dak. We maken foto’s en nemen je mee in ons advies. Tevens meten we het dak nauwkeurig op.

Offerte maken

2. Offerte

Op basis van je keuzes en het aantal strekkende meters kunnen we vervolgens een offerte opstellen. Deze offerte is gratis en sturen we naar je op en kun je rustig bekijken. Bij vragen of twijfels, neem je contact met ons op en passen we eventueel de offerte aan.

Inplannen opdracht

3. Inplannen opdracht

Na akkoord op de offerte nemen we contact met je op om een afspraak te maken om je dak te vervangen. We houden hierbij rekening met alle agenda’s en de tijd die we nodig hebben om jouw dak te plaatsen.

Evaluatie

4. Uitvoeren opdracht

We gaan over op de uitvoering, we werken kundig, snel en ruimen op als het project is uitgevoerd.

Evaluatie

7. Evaluatie

Wanneer het project is afgerond, nemen we de tijd voor een evaluatie. We laten met behulp van foto’s zien hoe het dak is opgebouwd. Deze foto’s worden ook gedeeld met je gedeeld. Hoe heb jij het gehele proces ervaren, ben je tevreden en zijn er eventueel nog verbeterpunten voor ons? We vragen ook altijd of je je ervaring wil delen voor onze toekomstige klanten.

Vip-dakservice-waarom-VIP-3
Vip-dakservice-waarom-VIP-2
Vip-dakservice-waarom-VIP-1

Waarom dakdekker VIP Dakservice voor het vervangen van je dakranden?

Bij VIP Dakservice kunnen we alles maken vanaf de dakgoot en omhoog. We werken kundig en netjes, en met al duizenden complete daken op onze naam zijn wij dé partij om je dakranden te vervangen of te plaatsen.

Redenen om voor VIP Dakservice te kiezen bij het vervangen van je daklijsten:

N

Geen lange wachttijden

N

Offerte proces door uitvoerende dakspecialisten

N

10 jaar garantie

N

Eerlijke prijzen

N

Hoge klanttevredenheid

Eerdere projecten:

Bekijk eerdere projecten van het plaatsen van dakranden uitgevoerd door VIP Dakservice:

Anderen bekijken ook

error: Content is protected !!
VIP Dakservice