Lichtkoepel

 • Home
 • Dak vervangen
 • Lichtkoepel

Lichtkoepel of lichtstraat laten plaatsen

Inzicht in de verschillende mogelijkheden en bijkomende kosten

Heb je een overkapping, aanbouw of woning met een plat dak en zou je deze graag van meer daglicht willen voorzien? Bij VIP Dakservice hebben we al op heel veel verschillende projecten en daken een lichtkoepel of lichtstraat mogen plaatsen. De mogelijkheden zijn heel divers en we draaien onze hand nergens voor om. Geef ons je wensen door, vraag een gratis dakinspectie aan en neem vervolgens in alle rust onze vrijblijvende offerte door voor het plaatsen van een lichtkoepel of lichtstraat.

AFSPRAAK MAKEN

Wat is een lichtkoepel of lichtstraat?

Een lichtkoepel of lichtstraat is een opening in een plat dak die zorgt voor extra lichtinval. Een lichtkoepel is vaak vierkant en wordt meestal uitgevoerd in acrylaat of polycarbonaat: twee verschillende soorten kunststof waar je goed doorheen kijkt en die zeer sterk zijn. Polycarbonaat is daarbij nog sterker dan acrylaat en wordt daarom ook wel pantser lichtkoepel genoemd. Bij een lichtkoepel staat het acrylaat of polycarbonaat altijd een beetje bol. Bij lichtkoepels is het belangrijk dat het materiaal waarvan ze gemaakt zijn hard, slagvast en krasvast is.

Een lichtstraat kent een uitgebreider assortiment aan vormen, maten en materialen. Een lichtstraat is ook een serie van meerdere ramen of panelen naast elkaar, vandaar dat het een straat wordt genoemd. Een lichtstraat kan plat zijn, bol staan, een langgerekte piramide vorm hebben, rechthoekig of vierkant zijn. De mogelijkheden bij een lichtstraat zijn eindeloos.

We hebben veel verschillende lichtkoepels en lichtstraten mogen plaatsen bij klanten. Laat je inspireren door verschillende voorbeelden en ontdek wat je wel en niet mooi vindt. Op basis van jouw voorkeuren kunnen we een persoonlijk advies opstellen.

dakdekker-Vip-dakservice-lichtstraat-2

Kosten voor lichtkoepel of lichtstraat plaatsen

Een lichtkoepel is in de meeste gevallen kleiner dan een lichtstraat, waardoor een lichtkoepel ook vaak voordeliger is dan de lichtstraat. Een lichtstraat zorgt op zijn beurt weer voor meer lichtinval.

De kosten voor het plaatsen van een lichtkoepel starten bij € 450,- ex BTW. Omdat een lichtstraat en lichtkoepel vaak wordt samengesteld op wens, is het moeilijk om hiervoor een richtlijn te geven. We komen graag bij je langs om een gratis dakinspectie uit te voeren om te bekijken wat de mogelijkheden zijn op jouw platte dak. We brengen dan een vrijblijvende offerte uit zodat jij een goed beeld hebt van de mogelijke kosten.

  Onze werkwijze bij het plaatsen van een lichtkoepel of lichtstraat

  Ben je erg tevreden over je woning, maar mis je daglicht? Het is mogelijk bij uitbouw, overkappingen en platte daken om een lichtstraat of lichtkoepel te plaatsen. 

  Bij het plaatsen van een lichtkoepel of lichtstraat kun je van ons het volgende verwachten:

  Wensen

  1. Dakinspectie

  Bij de dakinspectie bekijken we de huidige uitbouw, overkapping of plat dak,of we bekijken de bouwtekening van de geplande uitbouw of overkapping. Als je in een nieuw bouwproces zit is het plaatsen van een lichtkoepel praktisch te combineren. We meten de gewenste maat op en geven indien gewenst advies.  

  Offerte maken

  2. Offerte

  Op basis van je keuzes en de gewenste maat kunnen we vervolgens een offerte opstellen. Deze offerte is gratis en sturen we naar je op en kun je rustig bekijken. Bij vragen of twijfels, neem je contact met ons op en passen we eventueel de offerte aan.

  Inplannen opdracht

  3. Inplannen opdracht

  Na akkoord op de offerte nemen we contact met je op om een afspraak te maken om de lichtstraat of lichtkoepel te plaatsen. Als we onderaannemer zijn, stemmen we direct met de aannemer af. We houden hierbij rekening met alle agenda’s en de tijd die we nodig hebben om jouw project uit te voeren.

  Offerte maken

  4. Uitvoeren opdracht

  We gaan over op de uitvoering, we werken kundig, snel en laten alles netjes achter als het project is afgerond. 

  Evaluatie

  5. Evaluatie

  Wanneer het project is afgerond, nemen we de tijd voor een evaluatie. Hoe heb jij het proces ervaren, ben je tevreden en zijn er eventueel nog verbeterpunten voor ons? We vragen ook altijd of je je ervaring wil delen in de vorm van een review, voor onze toekomstige klanten.

  Vip-dakservice-waarom-VIP-3
  Vip-dakservice-waarom-VIP-2
  Vip-dakservice-waarom-VIP-1

  Waarom dakdekker VIP Dakservice voor het plaatsen van je lichtkoepel of lichtstraat?

  Bij VIP Dakservice kunnen we alles maken vanaf de dakgoot en hoger. We werken kundig en netjes met ervaren dakspecialisten, en met al duizenden complete daken op onze naam zijn wij dé partij voor dit project.

  Redenen om voor VIP Dakservice te kiezen bij het plaatsen van een lichtstraat of lichtkoepel:

  N

  Geen lange wachttijden

  N

  Klein team met ervaren dakspecialisten

  N

  Offerte proces door uitvoerende dakspecialist

  N

  10 jaar garantie

  N

  Eerlijke prijzen

  N

  Hoge klanttevredenheid

  Eerdere projecten:

  Bekijk eerdere projecten van het plaatsen van een lichtkoepel uitgevoerd door VIP Dakservice:

  error: Content is protected !!
  VIP Dakservice