Loodslab

 • Home
 • Dak vervangen
 • Loodslab

Loodslab vervangen

Toepassingen van loodslab en aandachtspunten bij lekkages

Denk je iets ongewoons te zien op je dak of vermoed je een lekkage? Dan is het verstandig om één van onze dakdekkers je dak op te sturen voor een gratis dakinspectie. Bij een dakinspectie controleren we de staat van je dak en alle bijkomende onderdelen. We kijken verder dan enkel de dakbedekking maar focussen juist ook op de plekken waar snel lekkages kunnen ontstaan, zoals bijvoorbeeld bij de loodslab. Met behulp van foto’s laten we je zien waar we ons advies en de bijbehorende vrijblijvende offerte op baseren. Geen addertjes onder het gras, maar een open en eerlijk contact. Daar houden wij namelijk zelf ook van!

  AFSPRAAK MAKEN

  Wat is een loodslab?

  Een loodslab of daklood is een strook van lood die wordt gebruikt om de aansluitingen tussen daken af te sluiten en waterdicht te maken. Dit kan een aansluiting zijn tussen platte daken, maar ook tussen opgaande gevels, van dakkapel op dak of tussen schoorsteen en dak.
  Wanneer de loodslab niet meer intact is kan dit op den duur een lekkage veroorzaken en dit brengt altijd nevenschade met zich mee. Het advies is dan ook om loodslabben tijdig te laten controleren en waar nodig te vervangen.

  Een ander bijkomend voordeel van loodslab is dat het je huis beter isoleert. Het dicht namelijk kieren tussen dakdelen af, waardoor er geen luchtverplaatsing kan plaatsvinden.

   dakdekker-vip-dakservice-loodslab-3

   Wanneer loodslabben vervangen?

   Er zijn meerdere redenen te bedenken wanneer de loodslab vervangen dient te worden:

   • De loodslab wordt op den duur dunner en daardoor fragieler. Er kunnen scheuren ontstaan in de loodslab en dit kan uiteindelijk tot een lekkage leiden.
   • Loodslabben kunnen verkeerd worden aangebracht. We komen regelmatig op daken waarbij mensen zelf loodslab hebben aangebracht of hebben geprobeerd te vervangen. Dit is niet altijd een klusje dat je eenvoudig zelf doet, waardoor het alsnog vervangen dient te worden door een specialist. Bij het verkeerd aanbrengen van de loodslab kunnen ook lekkages ontstaan en ook in dat geval is het advies om deze te vervangen.

   Alternatieven voor loodslab

   Lood kent diverse voor- en nadelen. Zo gaat lood heel lang mee, is het zacht en buigzaam, stevig en 100% recyclebaar. De keerzijde is dat lood kan gaan oxideren, schadelijk is voor het milieu, duur is en daarmee zelfs diefstalgevoelig. Daarom zijn er tegenwoordig steeds betere alternatieven op de markt voor loodslab.

   Bij VIP Dakservice werken we daarom niet alleen met loodslabben, maar ook met loodvervangers. Een voordeel van loodvervangers is dat deze goedkoper zijn en in meerdere kleuren leverbaar zijn. Zo kunnen we er voor zorgen dat de aansluiting tussen twee dakdelen minder opvallend is en beter past binnen de uitstraling van je volledige dak.

   Vip-dakservice-bitumen-branden - kopie

   Kosten loodslab vervangen

   Lood is een prijzig materiaal en deze prijs is ook nog eens onderhevig aan flinke schommelingen. Het is daarom lastig om inzicht te geven in de kosten van loodslab vervangen. Gemiddeld genomen liggen de kosten tussen de 140 en 200 euro per strekkende meter.
   Wanneer we in plaats van loodslab een loodvervanger gebruiken, dan beginnen de kosten bij 65 euro per strekkende meter.

   Onze werkwijze bij het vervangen of plaatsen van loodslab

   Heb je een loodslab die aan vervanging toe is of ben je op zoek naar een specialist voor je project? VIP Dakservice is je graag tot dienst. Bij het vervangen van loodslab hanteren we de volgende werkwijze:

   Wensen

   1. Dakinspectie

   Bij de dakinspectie bekijken we de status van het loodslab of het te bepalen project en het dak. We maken foto’s en nemen je mee in ons advies. Tevens meten we het dak nauwkeurig op.

   Offerte maken

   2. Offerte

   Op basis van je keuzes en het aantal strekkende meters kunnen we vervolgens een offerte opstellen. Deze offerte is gratis en sturen we naar je op zodat je deze rustig kunt bekijken. Bij vragen of twijfels, neem je contact met ons op en passen we waar nodig de offerte aan.

   Inplannen opdracht

   3. Inplannen opdracht

   Na akkoord op de offerte nemen we contact met je op om een afspraak te maken om je loodslab te vervangen. We houden hierbij rekening met alle agenda’s en de tijd die we nodig hebben om jouw project uit te voeren.

   Offerte maken

   4. Uitvoeren opdracht

   We gaan over op de uitvoering, we werken kundig, snel en ruimen op als het project is uitgevoerd.

   Evaluatie

   5. Evaluatie

   Wanneer het project is afgerond, nemen we de tijd voor een evaluatie. Hoe heb jij het proces ervaren, ben je tevreden en zijn er eventueel nog verbeterpunten voor ons? We vragen ook altijd of je je ervaring wil delen, voor onze toekomstige klanten.

   Vip-dakservice-waarom-VIP-3
   Vip-dakservice-waarom-VIP-2
   Vip-dakservice-waarom-VIP-1

   Waarom dakdekker VIP Dakservice voor het vervangen van je loodslab?

   Bij VIP Dakservice kunnen we alles maken vanaf de dakgoot omhoog. We vervangen graag complete daken en daarbij is het aanbrengen van loodslab een onderdeel van het project. Maar lokaal is het enkel aanbrengen van loodslab ook mogelijk. We werken kundig en netjes, en met al duizenden daken op onze naam zijn wij dé partij voor dit project.

   Redenen om voor VIP Dakservice te kiezen bij het vervangen van je loodslab:

   N

   Geen lange wachttijden

   N

   Offerte proces door uitvoerende dakspecialist

   N

   10 jaar garantie

   N

   Eerlijke prijzen

   N

   Hoge klanttevredenheid

   Eerdere projecten:

   Bekijk eerdere projecten van het vervangen loodslab uitgevoerd door VIP Dakservice:

   error: Content is protected !!
   VIP Dakservice