Schoorsteen

  • Home
  • Dak vervangen
  • Schoorsteen

Schoorsteen renoveren

Onderhoud, renovatie of verwijdering van je schoorsteen

De schoorsteen zorgt voor een iconische aanblik van je huis maar vervult in de meeste gevallen al geen functie meer. Toch willen veel mensen er geen afscheid van doen en worden we regelmatig gevraagd om de schoorsteen te renoveren. Heb jij ook een schoorsteen die wel wat onderhoud of renovatie kan gebruiken? We komen graag bij je langs voor een gratis dakinspectie om de huidige staat van je schoorsteen in kaart te brengen en te zien of er zwakke plekken zijn ontstaan.

AFSPRAAK MAKEN

Schoorsteen renovatie of reparatie

De schoorsteen is in principe een open verbinding tussen de buitenlucht en de binnenkant van je huis. De ideale plek dus voor vocht. Daarom nemen we bij het onderhoud van daken ook altijd de schoorsteen mee en bestuderen we deze uitvoerig. We bekijken of deze poreus wordt, beoordelen de voegen en kijken naar eventuele vervuiling. We maken foto’s die onze bevindingen ook aan jou laten zien en kunnen daarmee aantonen of een renovatie eventueel nodig is.

Het verschil tussen een schoorsteen renovatie en een reparatie is dat er bij renovatie geen sprake hoeft te zijn van schade of lekkage, terwijl dit bij een reparatie wel het geval is. Of een renovatie nodig is blijkt vaak uit de dakinspectie. We laten je dan ook altijd aan de hand van foto’s zien waarom we dit zouden adviseren.

Ben je benieuwd hoe het met jouw dak en schoorsteen is gesteld? Vraag dan vrijblijvend een dakinspectie aan bij onze dakdekker en kom er direct achter.

Schoorsteen verwijderen

Heeft jouw dak een schoorsteen die eigenlijk niet meer in gebruik is en dus jaarlijks meer geld kost aan onderhoud en dergelijke dan dat hij oplevert? Dan is het niet gek dat je overweegt om je schoorsteen te laten verwijderen. Vaak worden we bij VIP Dakservice gevraagd om – wanneer we toch het dak op gaan om het dak te vervangen – direct ook de schoorsteen te verwijderen. Dit is natuurlijk een ideaal moment, maar ook wanneer je dak nog niet aan vervanging toe is en je dakpannen nog járen mee kunnen, zijn we in staat om jouw schoorsteen te verwijderen.

dakdekker-vip-dakservice-dakisolatie-nieuw-hellend-dak-vervangen-schoorsteen
dakdekker-Vip-dakservice-schoorsteen-typisch-nederlands

Verschillende schoorsteenkappen

Schoorsteenkappen geven de schoorsteen vaak een wat chique uitstraling, maar vervullen daarnaast ook een functie: het weren van water, vuil of vogels. Schoorstenen zijn de ideale plek voor vogels om een nest in te beginnen. Daarom zijn er speciale schoorsteenkappen ontwikkeld om ervoor te zorgen dat dit niet in jouw schoorsteen gebeurt. Wanneer we bij jou het dak op gaan om je schoorsteen te repareren of renoveren, kunnen we uiteraard ook direct een schoorsteenkap plaatsen (of vernieuwen).

Kosten voor schoorsteen renovatie

De kosten voor schoorsteen renovatie zijn van verschillende factoren afhankelijk. De staat van de schoorsteen is een bepalende factor, maar ook wat er allemaal vervangen moet worden. Een gemiddelde schoorsteen renovatie begint al bij € 800.

Voor een goede inschatting van de exacte kosten, is het belangrijk dat we de situatie in levenden lijve bekijken tijdens een gratis en vrijblijvende dakinspectie. We maken dan een persoonlijke offerte en laten met behulp van foto’s zien waarop we ons advies baseren. Zo weet je zeker dat je altijd een eerlijke prijs én advies ontvangt.

dakdekker-vip-dakservice-dakisolatie-nieuw-hellend-dak-nieuwe-schoorsteen-2

Onze werkwijze bij schoorsteen renovatie

Of je nu je schoorsteen wil laten renoveren, verwijderen of repareren; bij VIP Dakservice beschikken we over de expertise om dit voor je uit te voeren. 

Je mag het volgende van ons verwachten:

Wensen

1. Dakinspectie

Bij de dakinspectie bekijken we de status van de schoorsteen en het verdere dak. Belangrijke onderdelen van de inspectie van je schoorsteen zijn de voegen, vervuiling. We maken foto’s en nemen je mee in ons advies.

Offerte maken

2. Offerte

Op basis van het advies kunnen we vervolgens een offerte op maat opstellen. Deze offerte is vrijblijvend en sturen we naar je op zodat je deze rustig kunt bekijken. Bij vragen of twijfels, neem je contact met ons op en passen we eventueel de offerte aan.

Inplannen opdracht

3. Inplannen opdracht

Na akkoord op de offerte nemen we contact met je op om een afspraak te maken om de werkzaamheden rondom je schoorsteen uit te voeren. We houden hierbij rekening met alle agenda’s en de tijd die we nodig hebben om jouw project uit te voeren.

Wensen

4. Uitvoeren opdracht

We gaan over op de uitvoering, we werken kundig, snel en ruimen op als het project is uitgevoerd. Hierna kun je weer genieten van een probleemloze schoorsteen én een mooie aanblik.

Offerte maken

5. Evaluatie

Wanneer het project is afgerond, nemen we de tijd voor een evaluatie. Hoe heb jij het proces ervaren, ben je tevreden en zijn er eventueel nog verbeterpunten voor ons? We vragen ook altijd of je je ervaring wil delen, voor onze toekomstige klanten.

Vip-dakservice-waarom-VIP-3
Vip-dakservice-waarom-VIP-2
Vip-dakservice-waarom-VIP-1

Waarom dakdekker VIP Dakservice voor het renoveren van je schoorsteen?

Bij VIP Dakservice hebben we veel ervaring met schoorsteen renovaties, een specialistisch project. We werken kundig en netjes, met al duizenden complete daken op onze naam zijn wij dé partij voor dit project.

Redenen om voor VIP Dakservice te kiezen bij het renoveren van je schoorsteen:

N

Offerteproces door uitvoerende dakspecialisten

N

Specialistische kennis

N

10 jaar garantie

N

Eerlijke prijzen

N

Hoge klanttevredenheid

Eerdere projecten:

Bekijk eerdere projecten van schoorsteen renovatie uitgevoerd door VIP Dakservice:

Anderen bekijken ook

error: Content is protected !!
VIP Dakservice