Sporenkap

  • Home
  • Dak vervangen
  • Sporenkap

Sporenkap

Een veelvoorkomende dakconstructie

De sporenkap is misschien wel de meest gebruikte dakconstructie van de laatste tijd. Een sporenkap wordt ook wel een spantendak of sporendak genoemd. Bij een sporendak lopen er houten balken – op gelijke afstand van elkaar – van de nok tot aan de goot. Deze balken bieden ondersteuning voor de dakbedekking en dragen eigenlijk het gehele gewicht van de dakbedekking. Een sporenkap is een stevige dakconstructie en wordt daarom erg veel gebruikt.

AFSPRAAK MAKEN

Verschil sporenkap en gordingenkap

Er zijn twee veel voorkomende dakconstructies: een sporenkap of een gordingenkap. De sporenkap is zoals gezegd een dakconstructie waar houten balken van de nok tot aan de goot lopen.

Een gordingenkap is een constructie waarbij de balken in een horizontale richting van bouwmuur tot bouwmuur. De balken waar de constructie uit bestaat dragen af op de draagmuren. Draagmuren dragen dan als het ware het gewicht van het dak.

Kosten van een dakconstructie

Wanneer de dakconstructie aan vervanging toe is, gaat het gehele dak eraf en moet er uiteindelijk een nieuw dak op (of je kunt nog vooruit met je huidige dakpannen). Bij zo’n klus is het moeilijk om de kosten van enkel de dakconstructie in kaart te brengen. Dit is namelijk afhankelijk van heel veel verschillende factoren. Denk aan het oppervlakte van je dak, het type constructie, maar ook of de oude isolatie nog bruikbaar is of dat deze vervangen moet worden. Ook kan het voorkomen dat er een architect ingeschakeld moet worden voor het maken van een bouwtekening. 

Daarom komen we graag langs voor een gratis dakinspectie om op te nemen wat de status van je dak is, wat er hergebruikt kan worden en wat echt aan vervanging toe is. We gaan jouw dak op, laten de foto’s zien waarop we ons advies baseren en leveren je een scherpe en op maat gemaakte offerte.

Vip-dakservice-sporenkap-bouwtekening

Dakisolatie bij een sporenkap

Een van de voordelen van een sporenkap, vergeleken met een gordingenkap, is dat je bij een sporenkap kunt isoleren met dakfolie. Daar is een sporenkap erg geschikt voor. Bij een gordingenkap moeten er eerst sporen over de gordingen worden gezet om met dakfolie te kunnen werken.

Daarnaast werken we bij VIP Dakservice met dakplaten die speciaal zijn ontworpen voor een sporendak. Dit zijn platen die horizontaal op de sporenkap worden geplaatst. Het plaatsen van deze dakisolatie is niet arbeidsintensief, waardoor we in staat zijn om jouw dak erg snel te isoleren. Daarnaast hebben de dakplaten als voordeel dat ze waterdicht zijn.

Meer weten over de isolatie van een sporenkap? Onze dakdekkers vertellen je er graag meer over!

Onze werkwijze bij het maken van een dakconstructie

Is je dakconstructie echt aan vervanging toe? Bijvoorbeeld door het maken van een nieuwe sporenkap? Dan helpen we je graag aan een nieuwe sporenkap. Je kunt het volgende van ons verwachten:

Wensen

1. Dakinspectie

Bij VIP Dakservice beginnen we altijd met het bekijken van het huidige dak of als deze er nog niet is de bouwtekeningen. Wat is de staat, hoe ziet de dakconstructie er uit, is deze daadwerkelijk aan vervanging toe? Wat is de beste, duurzaamste en praktische oplossing voor jouw dak? Daarna kunnen we een gedegen offerte maken op basis van wat er moet gebeuren. Bij het behouden van de oude dakpannen zal alleen het herleggen van de dakpannen meeberekend worden. Je krijgt een advies met bijhorende offerte voor de sporenkap, dakbedekking en isolatie. Daarnaast zijn eventuele additionele wensen ook bespreekbaar zoals het plaatsen van een dakkapel. Omdat we alles zelf uitvoeren, heb je direct een volledig beeld van de kosten.

Offerte maken

2. Vergunning aanvragen

In alle situaties ben je vergunningplichtig. De nieuwe bouwtekeningen meld je aan bij het omgevingsloket. Dit kunnen we voor je doen. 

Offerte maken

3. Offerte

Op basis van de bouwtekening kunnen we vervolgens een offerte opstellen. Deze offerte is gratis en sturen we naar je op en kun je rustig bekijken. Bij vragen of twijfels, neem je contact met ons op en passen we eventueel de offerte aan.

Inplannen opdracht

4. Inplannen opdracht

Na akkoord op de offerte nemen we contact met je op om een afspraak te maken om je dakconstructie te vervangen. We houden hierbij rekening met alle agenda’s en de tijd die we nodig hebben om jouw sporenkap en eventueel aanvullende onderdelen van het dak te plaatsen.

Evaluatie

5. Uitvoeren opdracht

Op de afgesproken tijd staan we bij je voor de deur om aan de slag te gaan. Onze dakspecialisten werken in bijna alle weersomstandigheden door en ruimen de locatie altijd aan het einde van de dag op.

Evaluatie

6. Evaluatie

Wanneer het project is afgerond, nemen we de tijd voor een evaluatie. We laten met hulp van foto’s zien hoe het dak is opgebouwd. Hoe heb jij het gehele proces ervaren, ben je tevreden en zijn er eventueel nog verbeterpunten voor ons? We vragen ook altijd of je je ervaring wil delen voor onze toekomstige klanten.

Vip-dakservice-waarom-VIP-3
Vip-dakservice-waarom-VIP-2
Vip-dakservice-waarom-VIP-1

Waarom dakdekker VIP Dakservice voor het vervangen van je dakconstructie?

Bij VIP Dakservice hebben we alle kennis in huis voor het opleveren van een totaal project. Alles vanaf de dakgoot kunnen we mooi en kundig maken. Hierdoor heb je altijd een totaal beeld van je kosten.

Redenen om voor VIP Dakservice te kiezen bij het vervangen van je dakconstructie:

N

Alle kennis onder één dak

N

Offerte proces door uitvoerende dakspecialisten

N

Eerlijke prijzen

N

10 jaar garantie op het uitgevoerde project

N

Hoge klanttevredenheid

Eerdere projecten:

Bekijk eerdere projecten van nieuwe daken uitgevoerd door VIP Dakservice:

error: Content is protected !!
VIP Dakservice