Gratis Dakinspectie

Dakinspectie

Regulier onderhoud van je dak om vroegtijdig problemen op te sporen

Het dak is een van de belangrijkste onderdelen van je huis. Het zorgt ervoor dat je woning wordt beschermd tegen verschillende weersomstandigheden. Het is dus van belang om ervoor te zorgen je dak in optimale conditie blijft en dat lekkages en andere problemen zo veel mogelijk voorkomen worden. Daarom is het advies om eens per jaar een dakinspectie uit te voeren. Bij VIP Dakservice bieden we deze service gratis aan, om nogmaals te benadrukken hoe belangrijk het is om regelmatig je dak te laten controleren.

GRATIS DAKINSPECTIEAFSPRAAK MAKEN

Wat is dakinspectie?

Dakinspectie van een plat dak of hellend dak is eigenlijk het proces waarbij een dakdekker het dak opgaat om te controleren of er mankementen aan het dak zijn. Er wordt daarbij niet alleen gekeken naar schade, maar we letten ook op zwakke onderdelen van het dak en of er andere problemen zouden kunnen ontstaan op termijn.

Bij dakinspectie wordt er gekeken naar het volledige dakoppervlak, de dakbedekking, dakgoten, schoorsteen en afvoer.

Een gratis Dakinspectie

Een gratis dakinspectie uit laten voeren? Bij VIP DAKSERVICE raden we u aan om dit jaarlijks te doen. Met een dakinspectie voorkomt u onaangename verrassingen, zoals daklekkages en de daarbij behorende kosten.

Het dak inspecteren op beschadigingen en eventuele beginnende lekkages: bij VIP DAKSERVICE behoort het tot onze specialiteiten. Als ware dakprofessionals weten we exact waar we tijdens een inspectie op moeten letten, zodat zelfs de kleinste gebreken niet over het hoofd worden gezien. Na het uitvoeren van een inspectie brengen wij geheel vrijblijvend een advies uit. Wilt u meer weten over het laten uitvoeren van een gratis dakinspectie of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op.

Afspraak maken

Waarom dakinspectie uitvoeren?

detectie problemen

1. Vroegtijdige detectie van problemen

Bij een dakinspectie zijn we in staat om vaak al in een vroeg stadium eventuele problemen te identificeren, voordat ze uitgroeien tot grote en kostbare schade met mogelijk andere gevolgen.

Bescherming tegen lekkages

2. Bescherming tegen lekkages

Lekkages komen relatief vaak voor bij daken. Het is één van de problemen die we het meest tegenkomen. Doordat we bij dakinspecties kijken naar zwakke plekken in het dak, de dakbedekking of ontbrekende dakpannen, kunnen we lekkages in veel gevallen voorkomen.

Levensduur dak verlengen

3. Levensduur van het dak verlengen

Door je dak regelmatig te laten inspecteren en zwakke plekken en kleine problemen direct aan te pakken en te laten repareren, verleng je de levensduur van je dak aanzienlijk. Een dak dat goed wordt onderhouden, blijft langer in goede staat en bespaart op de langere termijn daardoor ook nog eens een geld!

Plan van aanpak

4. Plan van aanpak op basis van ons advies

Ben je van plan om je dak onder handen te nemen, dan kun je op basis van het advies van VIP Dakservice eenvoudig de prioriteiten bepalen. Waarmee moet worden gestart en wat kan eventueel nog worden uitgesteld tot een later moment?

Kosten van dakinspectie

Bij VIP Dakservice bieden we kosteloos dakinspectie aan. We werken vanuit onze passie en vinden het belangrijk dat daken goed onderhouden worden. Voorkomen is altijd beter dan genezen!

We merken in de praktijk dat er vaak wordt bespaard op dakinspectie of dat het weinig wordt uitgevoerd, omdat er een prijskaartje aan hangt. Daarom bieden we vanuit VIP Dakservice een gratis, onafhankelijke dakinspectie aan. Op die manier kunnen we jouw dak goed onderhouden en verlengen we de levensduur van je dak aanzienlijk.

Hoe vaak een dakinspectie laten doen?

Hoe vaak je een dakinspectie moet laten uitvoeren, is van meerdere factoren afhankelijk. Sommige daken hebben nu eenmaal meer te verduren dan andere daken. De omgeving waar je huis staat is van invloed op de aangeraden frequentie. Staat je huis in een bosrijke omgeving en is je dak vaak in aanraking met takken en bladeren, dan is het advies om twee keer per jaar dakinspectie te laten doen. Woon je in een stadse omgeving waar je dak minder last heeft van takken, bladeren en andere natuurinvloeden, dan zou eens per jaar of misschien eens per twee jaar voldoende zijn.

Vip-dakservice-dakinspectie-zelf

Daklekkage voorkomen

We krijgen bij VIP Dakservice regelmatig de vraag hoe je een daklekkage het beste kunt voorkomen.  Het antwoord is simpel – al is deze niet 100% waterdicht. Laat periodiek een dakinspectie uitvoeren, zodat loszittende dakpannen, verschoven nokvorsten en poreus cement tijdig worden geconstateerd. Een loszittende dakpan kan water doorlaten en grote schade aan je huis veroorzaken. Na de professionele dakinspectie geven we je geheel vrijblijvend een advies, waarna je zelf bepaalt of je dakreparatie laat uitvoeren.

Door extreme weersomstandigheden kan er altijd onverhoopt een lekkage optreden. Echter maak je de kans hierop met een dakinspectie wel malen kleiner.

Zelf dakinspectie uitvoeren

Hoewel we niet zouden adviseren om altijd zelf dakinspectie uit te voeren, is het uiteraard wel mogelijk om regelmatig zelf je dak te controleren. Bij twijfels is het altijd verstandig om een professional van VIP Dakservice mee te laten kijken voor een onafhankelijke dakinspectie.

Een aantal stappen om je op weg te helpen met het inspecteren van je eigen dak:

  • Controleer of je zichtbare tekenen ziet van schade, zoals losse of ontbrekende dakpannen, een scheur in de dakbedekking of een verzakking van het dak.
  • Kijk of je verstoppingen ziet in de dakgoot en zorg ervoor dat water makkelijk kan stromen door je dakgoot. In het najaar, wanneer alle bladeren van de bomen vallen, krijgen we vaak veel telefoontjes van mensen die last hebben van vocht. Dit kan dus komen door veel blad in je dakgoot.
  • Inspecteer eventuele dakdoorvoeren en zorg dat ze goed zijn afgedicht en onbeschadigd zijn.

Verschil plat dak en hellend dak bij dakinspectie

Bij dakinspectie maakt het ook verschil of je een plat dak hebt of een hellend dak. Niet in de kosten, maar wel in de werkwijze en de zwakke plekken.

Over het algemeen hebben platte daken meer te verduren dan schuine daken. Dit komt omdat op platte daken diverse dingen die uit de lucht komen vallen langer blijven liggen: regen, sneeuw, (vochtig) blad, noem maar op.

Daarnaast is de dakbedekking op een plat dak vaak ook anders dan op een schuin dak. Hellende daken zijn vaak bedekt met dakpannen of riet, waar een plat dak vaak met bitumen wordt belegd. Bij een hellend dak letten we bij dakinspectie met name of er geen kale plekken ontstaan door verschoven pannen, en bij een plat dak wordt er met name gekeken of er zwakke plekken in het bitumen zijn ontstaan door langdurige vervuiling.

Vip-dakservice-waarom-VIP-3
Vip-dakservice-waarom-VIP-2
Vip-dakservice-waarom-VIP-1

Waarom dakdekker VIP Dakservice voor dakinspecties?

Dakdekker VIP Dakservice onderscheidt zich door ervaring, expertise en service. We hebben duizenden daken aangelegd en gerenoveerd en nog veel meer inspecties gedaan. Een dakinspectie laten uitvoeren door VIP Dakservice is om meerdere reden een goed idee:

N

Een dakinspectie laten uitvoeren bij VIP Dakservice is kosteloos

N

Volledig onafhankelijke dakinspectie

N

We beschikken over diverse technieken en machines om lekkages op te sporen

N

Altijd een eerlijk advies

N

Hoogste klanttevredenheid in de regio

Wil jij een onafhankelijke dakinspectie laten uitvoeren door VIP Dakservice? Kom dan in contact en maak een afspraak!

Anderen bekijken ook

error: Content is protected !!
VIP Dakservice