Nieuw dak

Nieuw dak plaatsen of vernieuwen

VIP Dakservice is dé partner voor grote en kleine projecten

 Bij dakdekkersbedrijf VIP Dakservice hebben we tientallen jaren ervaring met het plaatsen van nieuwe daken, maar ook met het vervangen van een dak. We werken met veel plezier voor onze klanten en gaan daarnaast samenwerkingen aan als onderaannemer in een ruime regio voor grote(re) projecten, nieuwbouwwijken en bedrijventerreinen. Op zoek naar een dakspecialist om mee samen te werken? Neem contact op om te zien of we elkaar kunnen versterken!

AFSPRAAK MAKEN

Onderaannemer daken

Als onderaannemer nemen we de verantwoordelijkheid voor de daken in jouw project. Of het nu gaat om een kantoorpand, appartementencomplex of volledige nieuwbouwwijk: van VIP Dakservice kun je vakwerk van het hoogste niveau verwachten.

Bij interesse in een samenwerking nodigen we je van harte uit op onze hoofdlocatie in Hedel voor een kennismaking en om te laten zien waar onze krachten liggen.

dakdekker vip dakservice dakpannen leggen

Kosten nieuw dak

De kosten van een nieuw dak zijn van verschillende aspecten afhankelijk. We begrijpen dat je graag een indicatie hebt van wat een nieuw dak gaat kosten, maar dit is van zo veel verschillende factoren afhankelijk. Het is onmogelijk om zonder verdere informatie een indicatie te kunnen geven. Om een aantal factoren te noemen:

Wensen

1. Soort dakbedekking

Uiteraard is het soort dakbedekking dat je wenst van grote invloed op de kosten van je nieuwe dak. Zo zit een dak met dakpannen in een andere prijsklasse dan een bitumen dak bijvoorbeeld. Ook binnen het assortiment dakpannen zijn de verschillen qua prijs aanzienlijk. Over het algemeen is een bitumen dak qua kosten vaak het laagst, maar dit is vooral gebruikelijk bij een schuur of overkapping (plat dak).

Nieuw dak

2. Soort dak

Samenhangend met het soort dakbedekking, is ook het soort dak bepalend voor de kosten van je nieuwe dak. Een plat dak heeft vaak een andere dakbedekking nodig dan een schuin of hellend dak. Ook is de afwerking anders en bepalend voor de kosten.

Inplannen opdracht

3. Oppervlakte van het dak

Het aantal m² op je dak is natuurlijk ook van grote invloed op de kosten wanneer je je dak een nieuw dak laat plaatsen. Vanzelfsprekend geldt dat hoe meer m² je dak beslaat, des te hoger ook de kosten voor je nieuwe dak.

Uitvoeren opdracht

4. Dakisolatie

Moet je dak ook (opnieuw) geïsoleerd worden? Dan komen de kosten voor dakisolatie er vaak ook bij. Overigens wordt dakisolatie gezien als een investering, niet zo zeer als kosten. De kosten die je namelijk maakt voor het isoleren van je dak, betalen zich uiteindelijk terug in je energierekening op de langere termijn.

Evaluatie

5. Dakconstructie

De dakconstructie is ook een belangrijke factor in de bepaling van de kosten voor je nieuwe dak. Als we een dak vervangen is het belangrijk om te weten of we kunnen voortbouwen op de bestaande constructie, of dat deze ook vernieuwd moet worden.

Wil je een gespecificeerde, vrijblijvende offerte ontvangen om inzicht te krijgen in de kosten voor het vernieuwen van je dak? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Een ervaren dakdekker van VIP Dakservice komt dan de situatie bekijken en kan een betere inschatting maken van de eventuele kosten.

Evaluatie

6. Extra onderdelen

Omdat we bij VIP Dakservice over alle expertise beschikken kun je ook direct door ons een dakkapel of dakraam laten plaatsen. Dit heeft ook invloed op de totale kosten van het project.

Indicatie van de kosten van de meest voorkomende diensten:

Type dienst

Gemiddelde prijs per m²

Dakpannen vervangen

Vanaf € 50

Bitumen/dakleer vervangen

Vanaf € 60

Dakisolatie aanbrengen

Vanaf € 45 plat dak € 65 hellend dak

Wanneer vernieuw je je dak?

Veel mensen vragen zich af wat het geschikte moment is om je dak te vernieuwen. Of beter gezegd: hoe lang ze het kunnen uitstellen om hun dak te vernieuwen. En dat is niet gek, want aan het vernieuwen van het dak hangt nu eenmaal een prijskaartje dat niet altijd even mals is.

Heb je last van een daklekkage, liggen er wat pannen scheef of heb je het idee dat de dakbedekking wat slijtage vertoont? Betekent dat het vocht op je dak blijft en wat misschien zorgt voor een lekkage? Daar komen we tijdens een jaarlijkse dakinspectie snel achter. In veel gevallen is een van deze redenen nog niet direct aanleiding om je dak te laten vervangen.

Heb je vaker last van lekkages, zijn je dakpannen verouderd en op meerdere plekken op het dak aan vernieuwing toe, of overweeg je zonnepanelen te nemen, maar is je dak over 3 jaar wel afgeschreven? Dan kan het verstandig zijn om je dak nu te vernieuwen.

Onze dakdekkers geven altijd eerlijk advies. Wij willen, net als jij, het vernieuwen van je dak zo lang mogelijk uitstellen als we denken dat je huidige dak nog in een prima staat verkeert. We adviseren daarom om jaarlijks een dakinspectie uit te voeren om zo zwakke plekken in je dak tijdig op te sporen. Zo voorkom je lekkages en kun je de levensduur van je dak verlengen.

dakdekker vip dakservice dakpannen leggen

Heb je een vergunning nodig voor een nieuw dak?

Ben je bezig met een nieuwbouw project, of is je dak toe aan een compleet nieuw dak, dan moet je volgens de omgevingswet een vergunning aanvragen. Dit vergunning voor een nieuw dak heet een omgevingsvergunning. Het aanvragen van deze vergunning kun je zelf doen via het omgevingsloket online. Mocht je twijfelen of je een vergunning moet aanvragen dan kun je via dezelfde link de vergunningcheck invullen. Het is handig voordat je deze stappen uitvoert al in gesprek te gaan met je dakdekker zodat je van tevoren alle benodigde informatie hebt om in te voeren. In sommige gevallen wordt er van tevoren ook een architect ingeschakeld.

dakdekker vip dakservice dakpannen leggen

Onze werkwijze bij een nieuw dak

Is je dak echt aan vervanging toe en sta je ervoor open om je dak te vernieuwen? Dan helpen we je graag aan een nieuw dak. Je kunt het volgende van ons verwachten:

Wensen

1. Ontwerp fase

Voor een nieuw dak is er ook een ontwerp fase. Moet de sporenkap nog getekend worden? Wij kunnen dit geheel uit handen nemen voor de klant omdat we ook samenwerken met een architect. De tekeningen worden door de architect uitgewerkt. We zijn betrokken in het adviseren in keuzes en luisteren naar de wensen van de klant.

Offerte maken

2. Offerte

Op basis van je keuzes en het aantal vierkante meters kunnen we vervolgens een offerte opstellen. Deze offerte is gratis en sturen we naar je op en kun je rustig bekijken. Bij vragen of twijfels, neem je contact met ons op en passen we eventueel de offerte aan.

Inplannen opdracht

3. Inplannen opdracht

Na akkoord op de offerte nemen we contact met je op om een afspraak te maken om je dak maken. We houden hierbij rekening met alle agenda’s en de tijd die we nodig hebben om jouw dak te plaatsen.

Uitvoeren opdracht

4. Uitvoeren opdracht

Op de afgesproken tijd staan we bij je voor de deur om het dak op te gaan. Het dak gaat eraf en gelukkig komt er daarna een mooi nieuw dak voor in de plaats. We werken netjes en regelen alle benodigde vergunningen zoals straat afzetting of stoep blokkade.

Evaluatie

5. Evaluatie

Wanneer het project is afgerond, nemen we de tijd voor een evaluatie. We laten met hulp van foto’s zien hoe het dak is opgebouwd. Deze foto’s worden ook gedeeld met de klant. Hoe heb jij het gehele proces ervaren, ben je tevreden en zijn er eventueel nog verbeterpunten voor ons? We vragen ook altijd of je je ervaring wil delen voor onze toekomstige klanten.

Vip-dakservice-waarom-VIP-3
Vip-dakservice-waarom-VIP-2
Vip-dakservice-waarom-VIP-1

Waarom dakdekker VIP Dakservice voor jouw nieuwe dak?

Dakdekker VIP Dakservice onderscheidt zich door ervaring, expertise en service. We hebben duizenden daken aangelegd, we ontzorgen graag de aannemer door alles vanaf de dakgoot uit handen te nemen.

Een nieuw dak laten plaatsen door VIP Dakservice is om meerdere reden een goed idee:

N

Kundig en betrouwbaar advies in materiaal en mogelijkheden

N

15 jaar garantie op een compleet nieuw dak

N

Eerlijke prijzen

N

Klein team met ervaren dakspecialisten

N

Hoge klanttevredenheid

Eerdere projecten:

Bekijk eerdere projecten van nieuwe daken uitgevoerd door VIP Dakservice:

VIP Dakservice